Υπέροχοι άνθρωποι! Φορτηγάκι – πλυντήριο γυρνάει την Αθήνα και καθαρίζει τα ρούχα των αστέγων δωρεάν

5702

Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, Έλληνες ή πρόσφυγες, που δεν έχουν στέγη να ξαναβρούν την Ιθάκη τους”. Αυτό είναι το μότο της ΙΘΑΚΗΣ, μίας παρέας απόφοιτων του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η ομάδα μετασκεύασε ένα φορτηγάκι σε κινητό πλυντήριο-στεγνωτήριο. Συγκεντρώνει σε αυτό τα ρούχα των αστέγων, τα πλένει επί τόπου και τα παραδίδει καθαρά.

Αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες υγιεινής των ανθρώπων αυτών” λέει ο Θάνος Σπηλιόπουλος, ιδρυτής και Project Manager της Ithaca. Ο ίδιος συμπληρώνει: “Στοχεύουμε στο να ενισχύσουμε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους. Έτσι θα αποκτήσουν κι αυτοί ευκαιρίες να καλυτερεύσουν τη ζωή τους”.

Ωραίο μου πλυντήριο…

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα ξεκίνησε το 2015. Χρειάστηκε να ξεπεραστούν τα συνήθη γραφειοκρατικά προβλήματα. Πρώτα συστάθηκε μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και ύστερα πήρε κάποιες απαραίτητες άδειες από τον Δήμο Αθηναίων. Έπειτα αγοράστηκε ένα βαν στο οποίο ενσωματώθηκαν τα δύο πλυντήρια και τα δύο στεγνωτήρια που παρείχε η LG. Στην ιστοσελίδα της Ithaca αναρτώνται χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις ημέρες, τις ώρες και τις περιοχές του Λεκανοπεδίου που επισκέπτεται. Η ιστορία αυτών των υπέροχων ανθρώπων κάνει τον γύρο του κόσμου και μέσω άρθρου του BBC.

Την ομάδα εθελοντών πλαισιώνουν: Φάνης Τσόνας, Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, Ανδήλη Ραχούτη και Μαριλού Στεφάνου.

Πηγή: ithacalaundry.grτο

το είδαμε στο :http://newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.