Η Σοφία χρειάζεται τη βοήθειά μας για να περπατήσει

3363
https://xaidarisimera.gr/

Η 8χρονη Σοφία είναι ένα ζωηρό, γελαστό κοριτσάκι, που χρειάζεται και τη δική μας στήριξη για να μπορέσει να περπατήσει μόνη της. Η οικογένειά της κάνει έκκληση σε όποιον έχει τη διάθεση να βοηθήσει, γιατί δεν έχει τα οικονομικά μέσα για την απαραίτητη εγχείρηση. Το κράτος από την πλευρά του δεν καλύπτει παρά ένα μικρό μέρος του κόστους, αλλά επέτρεψε τη λειτουργία Ατομικού Ερανικού Τραπεζικού Λογαριασμού.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον πατέρα της Σοφίας, Δημήτρη Παναγιώτου, και την μητέρα της, Φλωρεντίνα Νικουλάε, που μας έδειξαν τον ιατρικό φάκελο της μικρής και την ανάγκη να εγχειριστεί στα πόδια, προκειμένου να μπορεί να βαδίσει μόνη της. Έχουν επίσημη άδεια για έρανο σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου τα έσοδα μπορούν να κατευθυνθούν μόνο στην εγχείρηση και τις θεραπείες. Συγκεκριμένα, στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγράφεται ότι “Το συγκεντρωθέν ποσό αναλαμβάνεται πάντα μετά από αίτημα της δικαιούχου με απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του παιδιού”. (Ολόκληρη η απόφαση από τη Διαύγεια στο τέλος)

Σύμφωνα με τον ορθοπαιδικό χειρουργό παίδων, κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο, η Σοφία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστικής τετραπληγίας και χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση στα πόδια. Με βάση με τις εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας, η βελτίωση της βάδισής της θα επανέλθει σε ποσοστό τουλάχιστον 80%. Αυτή τη στιγμή η Σοφία μπορεί να περπατήσει μόνο αν κάποιος την κρατάει από το χέρι, αλλιώτικα πέφτει. Πρόκειται για πρόβλημα που έχει περιγεννητική προέλευση και προκάλεσε μεγαλύτερη επιβάρυνση στα πόδια και μικρότερο στα χέρια. Το πρόβλημα στην ομιλία διορθώθηκε με λογοθεραπείες.

Η εγχείρηση θα γίνει στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται μετάβαση στο εξωτερικό, κάνει το συνολικό κόστος προσιτό, περίπου 18.000 ευρώ, από τα οποία 6.000 θα διατεθούν για την εγχείρηση, 6.000 για αποκατάσταση κατά την μετεγχειρητική περίοδο και 6.000 για παπούτσια και ειδικό εξοπλισμό. Από αυτά το κράτος διαθέτει τα 1.500 ευρώ και… εδώ έρχεται η ανάγκη της δικής μας βοήθειας.

Ο πατέρας της Σοφίας είναι συνταξιούχος οικοδόμος και η μητέρα της έχει πρόβλημα αναπηρίας 67%. Έχουν και ένα αγοράκι 12 ετών, με φάσμα αυτισμού. Μέχρι στιγμής κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα θεραπείας και λογοθεραπείας των δύο παιδιών, αλλά τα χρήματα για την εγχείρηση της Σοφίας δεν τα έχουν.

Τα δύο παιδιά, η Σοφία και ο Μιχάλης είναι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου και η οικογένεια είναι σε επαφή την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου εδώ και 12 χρόνια. Με την υπόθεση της Σοφίας έχει ασχοληθεί και Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του
Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου « ΑΤΤΙΚΟΝ».

Οι γονείς παρακαλούν, όποιον μπορεί και με όποιο ποσό μπορεί, να συνδράμει την προσπάθεια για να εγχειριστεί η Σοφία. Μας έδωσαν όλα τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου (είναι στη διάθεση της εφημερίδας), τα στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης για ευνόητους λόγους, καθώς και την έγκριση για την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της Σοφίας.

Ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αρ. Λογιαριασμού 105/008611-81, ΙΒΑΝ GR5501101050000010500861181

Έγκριση λειτουργίας Ατομικού Ερανικού Τραπεζικού Λογαριασμού στο όνομα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, με σκοπό τη
συγκέντρωση χρημάτων για τη νοσηλεία, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας της

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_20200523_165549-1-600x800.jpg

Πηγή:https://xaidarisimera.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.