Κικίλιας για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Παίδων «Αγ. Σοφία»: Κάποιοι δεν ντρέπονται να διακινούν fake news εν μέσω της νυκτός.

711
https://www.news4health.gr/

Απάντηση στις καταγγελίες πως δρομολογείται οριστικό λουκέτο στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξέδωσαν το Υπ. Υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Με την κήρυξη του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε νοσοκομείο αναφοράς λόγω της πανδημίας, η διοίκηση του νοσοκομείου δέσμευσε την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα Παίδων για χρήση Covid μονάδας και ανέστειλε πλήρως τη λειτουργία της», ανέφερε σε ανακοίνωση της», ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση της η παράταξη των νοσοκομειακών ΔΗ.ΠΑ.Κ.

Oπως είχαν αναφέρει και στο News4Health ο διευθυντής στο παραπάνω κέντρο αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, μεθοδεύσεις έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο σε υπολειτουργία.

Εκ των πραγμάτων τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε στα άλλα καρδιοχειρουργικά κέντρα και κυρίως στο Ωνάσειο, που έχει αναλάβει το βάρος.

«Παραμένει θολή η μεταχείριση παιδιών ανασφάλιστων ή χωρίς ΑΜΚΑ», αναφέρει η ΔΗΠΑΚ, ενώ οι εκπρόσωποι των γονέων καταγγέλλουν πως η διοίκηση δεν δέχεται να τους μιλήσει.

Απαντήσεις στις καταγγελίες για δρομολόγηση του λουκέτου, μέσω της διαχρονικής υπολειτουργίας του Κέντρου έδωσαν τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και η Διοίκηση, με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας να κάνει λόγο για fake news.

Σύμφωνα, δε, με τη Διοίκηση, από το Σεπτέμβριο 2019, έως σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με καρδιοπάθειες στο Ωνάσειο, προερχόμενα από τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π & Α Κυριακού».

Σήμερα, η λίστα καταγραφής περιστατικών ανέρχεται σε 19, τα χειρουργεία έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

«Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορονοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.

Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.

Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού».

Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Αγ. Σοφία»

« Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό και έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, λειτουργεί ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά νεογνών, παιδιών και εφήβων με COVID-19. 

Όλα τα έκτακτα, επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και τακτικά όμοια της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 (χρόνος από τον οποίο πραγματοποιούντο  εργασίες στο πλαίσιο μεγάλης δωρεάς για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των Παιδιατρικών Νοσοκομείων) και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετωπίζονται από το πρωτοπόρο σε αντιμετώπιση καρδιοπαθειών Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) στα πλαίσια της πολυετούς (από το 2010) μεταξύ των νοσοκομείων  διεπιστημονικής συνεργασίας.

Τα τακτικά περιστατικά της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, εξετάζονται από ομάδα ιατρών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και αυτά για τα οποία απαιτείται αντιμετώπιση,  προγραμματίζονται άμεσα.

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο 2019, έως σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με καρδιοπάθειες στο ΩΚΚ, προερχόμενα από τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π & Α Κυριακού».

Σήμερα, ο Κατάλογος (Λίστα) καταγραφής περιστατικών, ανέρχεται σε 19, για τα οποία ο προγραμματισμός καταγράφεται ως ακολούθως:

  1. 8 περιστατικά έχουν αξιολογηθεί και προγραμματισθεί χειρουργικά έως τέλος Ιουλίου 2020.
  2. 5 περιστατικά, προς καρδιακό καθετηριασμό (ειδική εξέταση) και περαιτέρω επαναξιολόγηση, εντός του Ιουνίου 2020.
  3. 6 περιστατικά, τα οποία ΔΕΝ χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και θα επανεκτιμηθούν κατά τον χρόνο που ορίζουν τα Ιατρικά Πρωτόκολλα ανά περίπτωση.

6.      Έτερα εκκρεμή περιστατικά ή «Λίστα» αναμονής παίδων με συγγενείς καρδιοπάθειες ΔΕΝ υφίστανται, και τα σχετικά δημοσιεύματα δεν απηχούν την αλήθεια και προφανώς είναι υποβολιμαία.

Πλέον αυτών, τονίζεται ότι η αντιμετώπιση των περιστατικών που παραπέμπονται από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο,  γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους γονείς των παίδων ασθενών.

Το σχόλιο Κικίλια

Κικίλιας Βουλή

«Ας προσπαθήσουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να μην αφήσουμε κάποιες ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες ήδη ξεκίνησαν τα fake news στα social media.

Κλείσατε, λένε, την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Παίδων… Που είναι το μόνο Covid Νοσοκομείο για παιδιά στη Νότια Ελλάδα!

Θέλουν να αφήσουμε ξεκρέμαστη όλη τη Ν. Ελλάδα, ενώ δωρεάν πηγαίνουν όλα στο Ωνάσειο και χειρουργούνται αν χρειάζεται. Και ανασφάλιστα και ασφαλισμένα. Όλα τα παιδιά, όλου του κόσμου.

Έχει μεριμνήσει η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Και κάποιοι δεν ντρέπονται να διακινούν fake news εν μέσω της νυκτός. Το θεωρώ μη έντιμο αυτό το οποίο συνέβη μέσα στη νύχτα, γιατί έχει να κάνει ειδικά με μικρά παιδιά.

Και κάποιοι πάνε να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, εις βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας, ενός γονιού, ενός πατέρα ή μητέρας που αγωνιούν για το παιδάκι τους».

Πηγή:https://www.news4health.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.