ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ,Πηνελόπη Σαμαρά: Η επικοινωνία αποκαταστάθηκε 👉👈 Η ελπίδα και η ζωή “ακούγονται” και στην πιο βαθιά σιωπή…”

1074
ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK Pinelopi Samara

Η αγαπημένη μας αιματολόγος του ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ Pinelopi Samara, έκανε σήμερα μια ιδιαίτερη ανάρτηση , μία ανάρτηση από έναν Δότη Μυελού των Οστών που δίνει ελπίδα ζωής από τα αιμοποιητικά του κύτταρα και μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια.

Διαβάστε το κείμενο της :

“Προσαρμοστικότητα, ευελιξία… και χαμόγελο 😀

Κύριο μέλημα μας στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι όλοι οι συμβατοί μας δότες που προσφέρουν μόσχευμα να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή…

Όσοι με γνωρίζετε λίγο παραπάνω, ξέρετε ότι πάντα φοράω μάσκα και προτρέπω και τους γύρω μου να κάνουν το ίδιο σε κλειστούς χώρους, πόσο μάλλον εντός του νοσοκομείου!

Όταν η μάσκα αυτή όμως εμποδίζει την επικοινωνία με τον δότη, πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση 😉

Στην προκειμένη περίπτωση, τη λύση μου την έδωσε μία ανάρτηση της Galiotos Εarcare – Γαλιώτος ακουστικά βαρηκοΐας που είδα τυχαία! Ο Κωνσταντίνος Γαλιώτος που είχα την τύχη να γνωρίσω μέσα από την αποστολή της axionhellas, μόλις του εξήγησα τι θέλω μου χάρισε τη μάσκα που βλέπετε! Η μάσκα αυτή προέκυψε μέσα από συνεργασία της ελληνικής βιομηχανίας λευκών ειδών Pennie και της εταιρείας Galiotos Earcare μετά από εκτεταμένη έρευνα των βιομετρικών χαρακτηριστικών της. Πρόκειται για υφασμάτινη μάσκα από 100% βαμβάκι, με διαφάνεια στην περιοχή του στόματος ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μη ζαρώνει και να μη θολώνει με την αναπνοή.

Ο δότης μας, άτομο με κώφωση, μπορούσε να βλέπει τα χείλια μου και να τα διαβάζει, καθώς η χειλανάγνωση είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας του. Έτσι καταλάβαινε τι γινόταν, του απαντούσαμε στις απορίες του, και η διαδικασία κύλησε ήρεμα και ομαλά! Ενθουσιάστηκε όπως μου είπε που είδε μία τέτοια μάσκα, καθώς με την υποχρεωτική χρήση των μασκών δυσκολεύεται πολύ. Το να του γράφουμε συνεχώς ότι θέλουμε να του πούμε ή να κατεβάζουμε για λίγο τη μάσκα γίνεται κουραστικό και επισφαλές. Επίσης, το να φωνάζουμε ή να μιλάμε πολύ δυνατά δεν τον βοηθάει καθώς αλλοιώνεται η χροιά της φωνής και δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο.

Εγώ πήρα πολλά μαθήματα ελπίδας και ζωής από αυτόν τον δότη μας! Τον ευχαριστώ πολύ που με ώθησε να ψάξω νέους τρόπους επικοινωνίας και να διαπιστώσω πόσο λειτουργικός και αυτόνομος είναι ένας άνθρωπος με σοβαρό πρόβλημα ακοής! Ευχαριστώ θερμά και τον Κωνσταντίνο, ο οποίος όσο φορές ζήτησα τη βοήθειά του την προσέφερε αφιλοκερδώς μέσα από την καλή του την καρδιά.

Με ρώτησαν πάρα πολλοί μέσα στο νοσοκομείο, προσωπικό και όχι μόνο, για τη μάσκα αυτή. Μου έκανε εντύπωση η απάντηση ενός μεγάλου σε ηλικία γιατρού που μου είπε έμαθα κάτι πολύ χρήσιμο από εσάς σήμερα και αξίζει να το μοιραστώ και με άλλους.

Για σκεφτείτε λοιπόν να μας έκλειναν τα αυτιά και όλοι απέναντι μας να φορούσαν μάσκες…πόσο εγκλωβισμένοι θα νιώθαμε…

Καμιά φορά τα μάτια και το βλέμμα δεν αρκούν… Χρειάζεται να βλέπουμε και ένα χαμόγελο!

Δοκιμάστε και εσείς τη μάσκα που θα βοηθήσει έναν κωφό ή βαρήκοο να σας καταλάβει, ειδικά αν εργάζεστε σε χώρους που υποδέχεται κόσμο…

Η επικοινωνία αποκαταστάθηκε 👉👈
Η ελπίδα και η ζωή “ακούγονται” και στην πιο βαθιά σιωπή…”

#oramaelpidas #smile #galiotosearcare #axionhellas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.