Ο Δήμος Πατρέων προκήρυξε την ανέγερση Κέντρου Φροντίδας για άτομα με αυτισμό

394
https://rosa.gr/

Τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να πείσει για το δαπανηρότατο φιάσκο που ονομάζεται “Μεγάλος Περίπατος”, για τον οποίο εκτός από έντονες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις υπάρχουν και καταγγελίες για απευθείας ανάθεση, ο Δήμος Πατρέων, προκηρύσσει την ανέγερση κέντρου διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό.

Ενώ δηλαδή στην πρωτεύουσα της χώρας ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για φοίνικες σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και λαμαρίνες, στην Πάτρα, συντελείται ένα ακόμη κοινωνικό έργο, μετά από την δημιουργία υπνωτηρίου – ξενώνα αστέγων.

Γιατί όπως όλα δείχνουν, άλλοι προτιμούν να αγοράζουν πανάκριβα παγκάκια, κι άλλοι να φτιάχνουν ξενώνες που θα βοηθούν τους αδύναμους. Άλλοι μεριμνούν για το φαίνεσθαι κι άλλοι για το είναι. Κάθε δημοτική αρχή ωστόσο, θα έπρεπε να υλοποιεί έργα που θα διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, δημιουργώντας κοινωνικές υπηρεσίες, προσβάσιμες σε όλους, και όχι να ευλογεί τα γένια της για πανάκριβες ζαρντινιέρες αντί-γκράφιτι.

Η ανακοίνωση

Ο Δήμος Πατρέων, διακήρυξε σήμερα την διεξαγωγή ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, για την ανάθεση της σύμβασης του έργου ανέγερσης νέας διώροφης οικοδομής, με τμήμα υπογείου και κολυμβητική δεξαμενή, με χρήση κέντρου διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό, προϋπολογισμού 3.083.880 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η διακήρυξη, δηλαδή 27 Ιουλίου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το πλήρες σώμα της διακήρυξης βρίσκεται διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.e-patras.gr,στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.) που τηρείται στην διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr και στο ΕΣΗΔΗΣ.

(Στην φωτο η μακέτα του έργου).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ.
➡️ https://patrals.gr/archives/3256
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, διακηρύσσει την διεξαγωγή ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, για την ανάθεση της σύμβασης του έργου ανέγερσης νέας διώροφης οικοδομής, με τμήμα υπογείου και κολυμβητική δεξαμενή, με χρήση κέντρου διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό, προϋπολογισμού 3.083.880 ευρώ.
Οι προσφορές υ…
Δείτε περισσότερα

Πηγή:https://rosa.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.