Πέθανε ο Μοχάμεντ Μασάλι, ο γιατρούλης των φτωχών.

4623
ΦΩΤΟ FACEBOOK Gianna Kouka

Από τη σελίδα της:Gianna Kouka

 Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μικρό παιδί με διαβήτη αυτοπυρπολήθηκε γιατί αισθανόταν βάρος. Όλα ξεκίνησαν όταν το άκουσε να λέει πως το έκανε για να αφαιρέσει το βάρος που ένιωθε πως προκαλούσε στη μάνα του, που το άκουσε να λέει πως το έκανε επειδή εκείνη δεν μπορούσε να του αγοράσει τις ινσουλίνες του.

Όλα ξεκίνησαν όταν το άκουσε να κλαίει από πόνο. Όταν το έβγαλε από τη φωτιά τυλίγοντας το σε μια κουβέρτα.

Όλα ξεκίνησαν όταν άκουσε τη μητέρα του να λέει πως αν αγόραζε την ινσουλίνη δεν θα είχε χρήματα για φαγητό για εκείνο και τα αδέλφια του.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να αφιερώσει όλες τις γνώσεις του στους φτωχούς, όταν υποσχέθηκε πως δεν θα έπαιρνε δεκάρα από φτωχό, όταν είπε πως θα έμενε στο ιατρείο του για πάντα.

Να τους βοηθήσει.
Για πενήντα χρόνια, ήταν ο γιατρός τους. Ο γιατρός των φτωχών. Ο γιατρός που παρείχε δωρεάν φάρμακα, ο γιατρός που δεν δεχόταν δωρεές, που ακόμα κι όταν του πρότειναν δωρεά αξίας εκατομμυρίων εκείνος την αρνήθηκε, ο γιατρός που είπε: «Απορρίπτω τις δωρεές και τους συμβουλεύω να προσφέρουν τέτοιες δωρεές στους φτωχούς και τους άπορους. Δεν χρειάζομαι τις δωρεές. Δώστε τέτοιες δωρεές σε άστεγα παιδιά».

Ο γιατρός που αρνήθηκε να πάει σε μεγάλες κλινικές, ο γιατρός που παρέμεινε στο μικρό του ιατρείο μέχρι το τέλος, που εργαζόταν μέχρι το τέλος για εκείνους, εκείνος που υποσχέθηκε στον πατέρα του πριν εκείνος πεθάνει πως θα δώσει τη ζωή του για τους φτωχούς, δεν είναι πια εδώ.

Πέθανε την Τρίτη τα ξημερώματα και χιλιάδες κόσμου, μια ολόκληρη λαοθάλασσα ακολούθησε την κηδεία του.

Την κηδεία του γιατρού τους.

Του γιατρού των φτωχών.

Του Μοχάμεντ Μασάλι, του γιατρούλη των φτωχών.

Του γιατρού που έκανε τον κόσμο πιο όμορφο. Που η Αίγυπτος πενθεί, θρηνεί. Τον γιατρό της τον Μοχάμεντ που δεν ήθελε ποτέ να σταματήσει να προσφέρει βοήθεια, στήριξη και θεραπεία στους φτωχούς.

Τον Μοχάμεντ, τον γιατρό των φτωχοδιάβολων. Τον βελούδινο, μεταξωτό άνθρωπο.

“Να λείπεις ― δεν είναι τίποτα να λείπεις.

Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,

θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει,

θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο…”

Γιάννης Ρίτσος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.