“Γυναίκα Βουλγαρικής καταγωγής βρέθηκε κρεμασμένη από δέντρο” γράφει ο τοπικός τύπος.

1164
ΦΩΤΟ fACEBOOK

Χθες βρέθηκε κρεμασμένη μια γυναίκα σε προχωρημένη σήψη.

Σήμερα γράφει η Agni Zisidou

  “Γυναίκα Βουλγαρικής καταγωγής βρέθηκε κρεμασμένη από δέντρο” γράφει ο τοπικός τύπος.

“Διέμενε, εργαζόμενη, αρκετά χρόνια στο νησί” συνεχίζει.


Το αίτιο που την οδήγησε κάτω από την διάτρητη φυλλωσιά δεν θα το μάθουμε κι όχι γιατί το πιθανό σημείωμα της θα είναι στα Βουλγαρικά που εμείς δεν τα κατέχουμε. Δεν κατέχουμε, δεν κατανοούμε, το οδοιπορικό ενός ανθρώπου που εκπατρίζεται, που αφήνει πίσω οικογένεια, αγαπημένα πρόσωπα, ζωή τσιγκούνικη, στερημένη, αβάσταχτη, που σφίγγει κλειστά στον ντορβά του ελπίδες κι ανάσες και τραβάει σε ένα μέλλον, πολλά υποσχόμενο, με την πίστη πως θα τα καταφέρει, θα γυρίσει πίσω ν ανοίξει την ποδιά του στους αγαπημένους του, να αφήσει να κυλήσουν στα πόδια τους όλα τα καλούδια που τόσα χρόνια σύναζε γι αυτούς.
Υποτιμάται, δεν το καταλαβαίνει, νομίζει πως φταίει η διαφορετική γλώσσα που πασχίζει να την πιάσει στον αέρα.
Ταπεινώνεται, πληρώνεται με χαμηλή αμοιβή σκάβοντας, χτίζοντας, κλαδεύοντας, κουβαλώντας, ξεσκατίζοντας.


Μαζεύει ένα-ένα το μπρούτζινο κέρμα, κάνει κομπόδεμα, φτιάχνει κι ένα δέμα με τα παλιόρουχα τα δικά μας για τα οποία απαιτούμε και την ευγνωμοσύνη της/του, τα βάζει στο λεωφορείο, που ξέρει ακριβώς τα δρομολόγια του, και τα στέλνει στους δικούς της/του, στην πατρίδα.


Τα χρόνια περνάνε, η ζωή δεν άλλαξε και πολύ, δεν είναι όπως την περίμενε, ο άνθρωπος διαπίστωσε είναι απανταχού ένα σαρκοβόρο με καλύτερη λιχουδιά του τον άνθρωπο, ο δρόμος του γυρισμού είναι μακρύς ακόμη, δείχνει ατέλειωτος.

Αποδυναμώνεται, παραιτείται στάλα με τη στάλα, στον καθρέφτη βλέπει κάποιο άγνωστο πρόσωπο, η γνώριμη μορφή έχει χαθεί, καν δεν τη θυμάται, και… όποια κι αν είναι η αιτία εγώ θέλω(!) τα σάπια της όνειρα να οδήγησαν αυτήν τη γυναίκα στην κρεμάλα.

Να την δηλητηρίασαν.

Άνοιξαν ρωγμές που έτριζαν, που κανείς δεν τις άκουσε, και τινάχτηκαν μελανά και δύσοσμα έξω από το αιωρούμενο κορμί της.

Σε σήψη βρέθηκε, εξ άλλου, για να με επιβεβαιώσει λες;”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.