Σύρος: Κορυφαίος προορισμός για ΑμεΑ . Από όλο τον κόσμο ραντεβού για διακοπές σ ένα προσβάσιμο νησί (video)

1087
Από την Άνω Σύρο με αγάπη......από την αγάπη της Σϋρου — μαζί με Georgia Kaltsi, Petros Raoyzaios, Νίκος Ρούσσος, Μηνάς Αληφραγκής, Makis Kalaras, Panos Koutavas, Alexadros Taxidaris, Alexandros Taxildais, Alexandros Taxildaris και Gialoglou Andreas Foto:alithinesgynaikes.gr

Στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης της Σύρου ως προσβάσιμου προορισμού για άτομα με αναπηρία, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παναγιώτης Κουταβάς και το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της παραγωγής του βίντεο,  που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και την πλατφόρμα ExtraMilers, υλοποιώντας την ιδέα του συμπολίτη μας, κ. Νίκου Ρούσσου, με σκοπό την ανάδειξη των δραστηριοτήτων και γενικώς των δυνατοτήτων που παρέχει ο τόπος μας ως τουριστικός προορισμός, φιλικός για άτομα με αναπηρία.

Στο βίντεο- τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν από 18-21 Ιουλίου στο νησί μας- συμμετέχουν οι παραολυμπιονίκες κ. Μάκης Καλαράς και κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, η αθλήτρια κα Γεωργία Καλτσή καθώς και ο κ. Νίκος Ρούσσος, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση να «εξερευνήσουν» την προσβασιμότητα της Σύρου.

Πρόκειται για ένα βίντεο πολύπλευρης σημασίας το οποίο δεν αφορά μόνο την προβολή του νησιού και την καθιέρωσή του ως προορισμό για ΑμεΑ, αλλά αξίζει να σταθούμε και στην κοινωνική – ανθρώπινη πλευρά του.

Είναι τιμητικό για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων να μιλούν με τα καλύτερα λόγια άνθρωποι που γνώρισαν σε μικρή ηλικία τη σκληρή πλευρά της ζωής και να χαρακτηρίζουν την Σύρο ως τον ιδανικότερο προορισμό για τις διακοπές τους, αλλά και ως έναν τόπο στον οποίον μπορούν να κάνουν χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς σχεδόν όλες τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, νοιώθοντας ως ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε το εξαιρετικό και συγκινητικό βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.