Το χαμόγελο μιας ισχυρής γυναίκας,

2185
Κείμενο - Φωτό: Mihaela Noroc #TheAtlasofBeauty


Ανάρτηση του Nikos Kardasis

” Είναι η Marzieh, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Πήρα αυτήν τη φωτογραφία πριν από λίγο, στο Ιράν και σήμερα, μετά από τη συγκατάθεσή της, αποφάσισα να την δημοσιεύσω.

Η Marzieh οδηγούσε στο Ισφαχάν του Ιράν, πριν από έξι χρόνια, όταν δύο άντρες με μοτοσικλέτα ήρθαν κοντά στο αυτοκίνητό της. Ένας από αυτούς έριξε οξύ στο πρόσωπό της και στη συνέχεια έφυγαν.

Η αστυνομία δεν τους συνέλαβε ποτέ, αν και ο δρόμος παρακολουθείτο από βιντεοκάμερες. Υπήρξαν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο Ισφαχάν, την ίδια χρονιά, και οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ποτέ. Όλες αυτές οι φρικτές πράξεις απευθύνονταν σε γυναίκες που δεν φορούσαν συντηρητικά ρούχα.

Πολλοί Ιρανοί πιστεύουν ότι αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνενοχή με διαφορετικές Αρχές για να αποθαρρύνουν τις γυναίκες να υιοθετήσουν έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο ντυσίματος. Ωστόσο, τόσο οι εθνικές όσο και οι τοπικές Αρχές αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή.

Σήμερα η Marzieh προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για αυτές τις τρομερές επιθέσεις και υποστηρίζει την απαγόρευση των πωλήσεων οξέων. Αν και άρχισε να κλαίει όταν θυμήθηκε αυτή τη φρικτή μέρα, ήθελε να μου πει όλη την ιστορία. Τότε χαμογέλασε ξανά. Ήταν το χαμόγελο μιας ισχυρής γυναίκας, που βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να ξεπεράσει τα βάσανα και να αγωνίζεται για την αιτία τους κάθε μέρα, μέχρι αυτό να μην ξανασυμβεί ξανά σε άλλες γυναίκες.

Αγαπητή Marzieh, απίστευτες γυναίκες σαν εσένα είναι ο λόγος που κάνω αυτό το έργο. Σας ευχαριστώ που μου δείξατε την πιο αγνή μορφή ομορφιάς.”

Κείμενο – Φωτό: Mihaela Noroc #TheAtlasofBeauty 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.