Αθώα η σύζυγος Στουρνάρα για την υπόθεση του Health Forum 2014

750
Åðßóçìï äåßðíï ðñïò ôéìÞí ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Ãåñìáíßáò Öñáíê ÂÜëôåñ ÓôáúìÜéåñ áðü ôïí Ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò, Ðñïêüðç Ðáõëüðïõëï, óôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï. ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2018 (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Την αθώωση της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε σήμερα, το Ε Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, για υπόθεση ανάθεσης το 2014 στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας σε εταιρεία διοργάνωσης ιατρικών συνεδρίων στην οποία η ίδια ήταν επικεφαλής.

Η αθώωση της αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος που της είχε αποδοθεί, με την τότε γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου να αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τόσο η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα όσο και η Χριστίνα Παπανικολάου κηρύχθηκαν αθώες, ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που τότε είχε διατελέσει υπουργός αρμόδιος για θέματα Υγείας.

Πηγή:https://www.newsit.gr/
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.