Πρόσφυγες βοηθάνε κατοίκους της Καρδίτσας αποκαταστησουν τις ζημιές στα σπίτια και τα κτίρια της περιοχής

1398
https://www.kar.org.gr/

Πρόσφυγες βοηθάνε κατοίκους της Καρδίτσας αποκαταστησουν τις ζημιές στα σπίτια και τα κτίρια της περιοχής. Μπράβο τους για αυτή την κίνηση αλληλεγγύης απέναντι σε όσους αυτές τις μέρες δοκιμάζονται από τα καιρικά φαινόμενα. Άραγε οι ακροδεξιοί «Ναι αλλά για τους Έλληνες δεν κάνετε τίποτα» πως ακριβώς βοήθησαν και πότε; «Καθώς η Καρδίτσα δοκιμάζεται από τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, οι πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στην πόλη ανταποδίδουν τη βοήθεια που βρήκαν από τους ντόπιους.

Το κοινοτικό κέντρο «Σταυροδρόμι» του Δήμου, που χρησιμοποιείται και ως τόπος συνάντησης και μαθημάτων για τις προσφυγικές κοινότητες στην πόλη της Καρδίτσας, υπέστη και αυτό μεγάλη ζημιά από την πρόσφατη πλημμύρα. Μια ομάδα προσφύγων και αιτούντων άσυλο, μαζί με προσωπικό της Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ ΑΕ, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στην πόλη, και της Ύπατης Αρμοστείας, ανέλαβαν δράση βοηθώντας στην αποκατάσταση και τον καθαρισμό του χώρου.

Ήταν μια πολύ συναισθηματική και ανιδιοτελής πρωτοβουλία από τις κοινότητες. Παράλληλα, μια άλλη ομάδα προσφύγων βοηθούσε κατοίκους που είχαν επίσης πλημμυρίσει τα σπίτια τους. Ο ρόλος δομών, όπως το ‘Σταυροδρόμι’, είναι πολύ σημαντικός για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων, ώστε οι πρόσφυγες να ενεργοποιούνται και να μπορούν να ζουν με αυτάρκεια ως κάτοικοι της πόλης»,  ανάφερε ο συνάδελφος της Ύπατης Αρμοστείας από την κεντρική Ελλάδα, που συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή.» 80

Πηγή:https://www.kar.org.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.