Σύρος: Ανακύκλωση αποτσίγαρων με κοινωνικό πρόσημο στην εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου.

909
φωτο από:https://cyclades24.gr/

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία του νησιού τους ειδικούς κάδους της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle που εφαρμόζει το καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη συλλογή των αποτσίγαρων και τη μετατροπή τους μετά από ειδική επεξεργασία σε νέα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Στο πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle συμμετέχει πλέον και η Σύρος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση και η επίσημη συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle. Το Σάββατο το πρωί ο δήμαρχος του νησιού πλαισιωμένος απο συνεργάτες παρουσίασε τη νέα συνεργασία, παρουσία του επικεφαλής της Aστικής Mη Kερδοσκοπικής Eταιρίας Cigaret Cycle, Γιώργου Σακελλαρίου.

Το παρών έδωσαν, ο Δημαρχος Σύρου Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιδημαρχος Καθαριότητας Πέτρος Μώττος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Κουταβάς, ο Προέδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Βρούτσης,  η Αντιπρόεδρος και ψυχή αυτής της προσπάθειας,  Αγγελική Πρίντεζη, οι Προέδροι της Κοινότητας Ερμούπολης και Βάρης, Ανθή Χαλκιά και Νίκος Βαρθαλιτης, αλλά και των τοπικών συμβούλων Ερμούπολης Βαγγέλης Μαραγκός, Τάκης Παπαφίγκος, Άριας Δαφνά, Γιώργος Φώσκολος, Κικής Βαρβαρήγου όπως και της τοπικής Κοινότητας Γαλησσάς, Αγνής Βουτσίνου.

onex neorion shipyards

Το πρόγραμμα #gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν από τη Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό.

Ο Δήμος τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία του νησιού και σε παραλίες, τους ειδικούς κάδους της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, που εφαρμόζει το καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη συλλογή των αποτσίγαρων και τη μετατροπή τους μετά από ειδική επεξεργασία σε νέα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Οι κάδοι ήταν μια προσφορά του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου ONEX , οι οποίοι αγόρασαν 60 κάδους για να τοποθετηθούν στο νησί της Σύρου. Με αυτό τον τρόπο κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα υιοθετήσουν το νέο ρεύμα ανακύκλωσης και θα αποτρέψουν την περαιτέρω απόρριψη των υπολειμμάτων καπνού και πλαστικού που περιέχουν τα αποτσίγαρα στο Περιβάλλον και την κατ’ επέκταση μόλυνση αυτού.

Φοδσα ΔΗΜΟΥ Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Βρούτσης- Αγγελική Πρίντεζη με Cigarette cycle Γιώργο Σακελλαρίου στην πύλη της onex neorion shipyards

Φοδσα ΔΗΜΟΥ Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Βρούτσης- Αγγελική Πρίντεζη με τον π΄ρωτο κάδο στην Πλατεία Μιαούλη

Η Σύρος ένα από τα ωραιότερα και πιο οργανωμένα νησιά της χώρας μας, γίνεται #gopafree και θα συνεχίσει να εφαρμόζει προγράμματα που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κατοίκων και επισκεπτών. Η συμμετοχή όλων σε αυτό το νέο εγχείρημα θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του “πράσινου” χαρακτήρα του νησιού που όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να εδραιώσει και να προβάλει στους επισκέπτες του.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια που εδραιώνει και τη κάνει ακόμα πιο σημαντική, είναι οτι  μέσω της ανακύκλωσης των αποτσίγαρων θα υποστηρίζονται συνάνθρωποι μας, στην Εθελοντική αιμοδοσία Σύρου.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την παρουσίαση αυτής της ενέργειας, την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει να την στηρίζουν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, οι οποίοι θα έχουν μαζί τους, ατομικό ανακυκλώσιμο σταχτοδοχείο από καλάμι με το σήμα του προγράμματος #gopafree που θα τους θυμίζουν πως ο τελικός προορισμός των αποτσίγαρων είναι οι κάδοι ανακύκλωσης της Cigaret Cycle.

Ανακύκλωση αποτσίγαρα με κοινωνικό πρόσημο εσόδων στην Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου.
Σάββατο βραδάκι φιλικός αγώνας volley στο “Δημήτριος Βικέλας” Φοίνικας Σύρος ΟΝΕΧ- Ολυμπιακός .
Οι αρχηγοί των δύο ομάδων φωτογραφήθηκαν με τον κάδο δωρεά της ΟΝΕΧ .
Ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ ΝΕΩΡΙΟΝ

Η δωρεά των 60 κάδων έγινε από την ONEX, 2 από την εταιρία ΕΡΜΗΣ Μεταφορική και 3 από τον ΦΟΔΣΑ

#gopafree by night syros ermoupoli

Με πληροφορίες από το :https://cyclades24.gr/

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.