Παραμένουν εκτός των σπιτιών τους εκατοντάδες κάτοικοι του ν. Καρδίτσας

265
https://www.karditsalive.net/

Εκατοντάδες άνθρωποι στο νομό  Καρδίτσας συνεχίζουν να φιλοξενούνται σε σπίτια φίλων και συγγενών αφού τα δικά τους αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, από την προ δυο εβδομάδων κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν.

Είχαμε ακόμα και σπίτια που γκρεμίστηκαν, παλαιές κατασκευές, αλλά κυρίως είχαμε ζημιές που τα καθιστούν ακατάλληλα για στέγαση και σε ορισμένες περιπτώσεις και επικίνδυνα.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στο Δήμο Καρδίτσας.  Ακριβής αριθμός δεν μπορεί προς το παρόν να δοθεί, καθώς, όπως ενημερώθηκε το KarditsaLive.Net  από το γραφείο τύπου του Δήμου συνολική εικόνα δεν υπάρχει και η καταγραφή από το ΥΠΕΧΩΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Τα πρώτα βράδια πάντως, μας διευκρίνισαν, ήταν εκατοντάδες οι άνθρωποι που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία, σε βαθμό που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα από τις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ανθρώπων έχει επιστρέψει  στις εστίες του αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετοί που φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων. Άστεγος Καρδιτσιώτης, με την στενή έννοια του όρου δεν υπάρχει σήμερα, μας υπογραμμίστηκε.

Είναι δεδομένο πάντως, επισήμαναν πως θα υπάρξουν ζητήματα στέγασης για οικογένειες αλλά προς το παρόν δεν έχουμε συγκεκριμένο αριθμό  για το πόσες και σε τι βαθμό.

Από δω και πέρα όλοι βρίσκονται σε αναμονή της ψήφισης του νομού για την παροχή στεγαστικής συνδρομής και τι ακριβώς θα προβλέπει, καθώς η κυβερνητική πρόθεση που εκφράστηκε είναι για άτοκο δάνειο με ένα κομμάτι αυτού να επιδοτείται.

Κοντέινερ ζήτησαν οι Δήμοι Μουζακίου και Παλαμά

Πρόβλημα με άστεγες οικογένειες που προς το παρόν φιλοξενούνται αντιμετωπίζουν, σε μικρότερο βαθμό και οι Δήμοι Μουζακίου και Παλαμά, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία για την αποστολή κοντέινερ που θα μπορέσουν να στεγάσουν αυτές τις οικογένειες.

Πιο αναλυτικά ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης μας είπε πως υπάρχουν 16 οικογένειες, με συνολικά 60 μέλη και σπίτια που προς το παρόν δεν είναι κατοικήσιμα. Από αυτές οι 6 είναι από την Κρανιά, άλλες 6 από την Μαγούλα και 4 από το Ριζοβούνι.

Στον δήμο Παλαμά έχουμε  5 οικογένειες με πρόβλημα στέγης με τις 3 να είναι από τα Καλογριαννά και τις 2 από το Φύλλο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είπε ο κ. Σακελλαρίου αντιμετωπίζει μια εξαμελής οικογένεια με νεογέννητο παιδί. Προς το παρόν όλοι τους βρίσκονται σε σπίτια φίλων ή συγγενών.

Οι δύο Δήμοι, εφόσον έρθουν τα κοντέινερ, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφόρηση,  θα επιχειρήσουν να τα τοποθετήσουν στα οικόπεδα των πληγέντων και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό σε δημοτικές εκτάσεις, ώστε να τακτοποιηθούν προσωρινά οι συγκεκριμένες οικογένειες.

Π.Κ.

Πηγή:https://www.karditsalive.net/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.