Σύρος: Το Δημαρχείο φωταγωγήθηκε μπλε για τη δυσλεξία

837
φωτο syrostoday

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, όπως έχει θεσπιστεί η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης φωταγώγησε το Δημαρχιακό Μέγαρο σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, με το χαρακτηριστικό χρώμα μπλε-τιρκουάζ.

Η δυσλεξία αποτελεί μια ειδική μαθησιακή διαταραχή, κατά την οποία το άτομο παρουσιάζει δυσκολίες κυρίως στην επεξεργασία του γραπτού λόγου (ανάγνωση, γραφή, ορθογραφία), οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το νοητικό του δυναμικό, την ηλικία του και τις εκπαιδευτικές του ευκαιρίες.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το 10-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας έχει δυσλεξία.

Η συγκεκριμένη συμβολική πράξη έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την ειδική αυτή μαθησιακή διαταραχή, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποθαρρύνει και να απογοητεύει τα άτομα αυτά, καθώς χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών πρακτικών μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Τόσο η οικογένεια και το σχολείο, όσο και η κοινωνία στο σύνολό της, οφείλει να στηρίζει ψυχολογικά και συναισθηματικά τα άτομα με δυσλεξία, ενθαρρύνοντάς τα να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.