Άπειρος σεβασμός για τούτα τα κορίτσια… Ξεχωρίζουν αυτά για αυτή την μεγάλη μέρα…

487
Humans of Kalamata

Humans of Kalamata

 Άπειρος σεβασμός για τούτα τα κορίτσια… Ξεχωρίζουν αυτά για αυτή την μεγάλη μέρα….

Οι δύο φοιτήτριες, η Δήμητρα Ζώρζου και η Παρασκευή Καραγιαννίδου.

Δυο νέες κοπέλες που βρέθηκαν τυχαία σ’ ένα παγκάκι να λένε τα δικά τους και κατέληξαν να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες της σημαντικότερης πολιτικής δολοφονίας της γενιάς μας, τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών.

Και δεν φοβήθηκαν να δώσουν το όνομα τους και θυμόσαστε ότι οι αστυνομικοί ότι έκαναν έκκληση, αλλά πολύ λίγοι το έκαναν, από πολύ κόσμο που το είχε δει, γιατί το έγκλημα έγινε «σε δημόσια θέα».

Και κάνανε αυτό το βήμα και τους είμαστε ευγνώμονες γι΄αυτό…

Για γυναίκες που δεν ανήκουν στους κυρ-Παντελήδες αυτού του κόσμου.

Δεν ανήκουν σε αυτούς που φοβόταν ο Αναγνωστάκης. Αυτή η ημέρα είναι μεγάλη νίκη και για τη Δήμητρα Ζώρζου & για την Παρασκευή Καραγιαννίδου.!!!

Την έτερη αυτόπτη μάρτυρα που επέλεξε να μην σιωπήσει……!!!

!Η Δήμητρα Ζώρζου και η Παρασκευή Καραγιαννίδου, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθόταν σε ένα διπλανό παγκάκι και τα είδε όλα.

Η Δήμητρα Ζώρζου, σε πείσμα της Αστυνομίας που παρότρυνε να μην εμπλακεί, των νυκτανθρώπων που την παίρναν τηλέφωνα και την απειλούσαν επί τρία χρόνια κατάθεσε στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και αναγνώρισε πρόσωπα.Θα μπορούσαν εύκολα και ανώδυνα να έχουν πάει σπίτια τους.

Να κάνουν ότι δεν είδαν. Να επιστρέψουν στην “κανονικότητα”.

Να μη φοβούνται για τη ζωή τους.

Να γυρίσουν το βλέμμα από την άλλη.

Όμως η Δήμητρα & η Παρασκευή Καραγιαννίδου, επέλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης και στάθηκαν παλικαρίσια ως το τέλος της δίκης, όρθια όπως τους υπαγόρευσε η συνείδησή τους.

Αυτή λοιπόν η μέρα είναι και δική τους.

Via Στέλιος Κόνδυλας

http://humansofkalamata.gr/…/apeiros-sevasmos-gia-toyta.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.