Έναρξη του οικολογικού προγράμματος “ΝΟ ΚΑΚΑ”, ενός προγράμματος που έρχεται να δώσει λύση στις ακαθαρσίες των δεσποζόμενων ζώων από τους δημόσιους χώρους της Σύρου.

948
Ένα χάρτινο πτυσσόμενο φαρασάκι μιας χρήσης, από ανακυκλωμένο χαρτί, που επινοήθηκε και κατασκευάζεται στην Ελλάδα, κάνει πανεύκολη την ανέπαφη συλλογή των ακαθαρσιών, για τους συνοδούς των τετραπόδων φίλων μας και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οδηγία κατάργησης της χρήσης του πλαστικού!

Ξεκίνησε και επίσημα και στη Σύρο η έναρξη του οικολογικού προγράμματος “ΝΟ ΚΑΚΑ”, ενός προγράμματος που έρχεται να δώσει λύση στις ακαθαρσίες των δεσποζόμενων ζώων από τους δημόσιους χώρους της Σύρου.

Παρουσίαση της πρωτοποριακής δράσης στην Ερμούπολη

Παρουσίαση του ΝΟ ΚΑΚΑ στον Φοίνικα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μία συνεργασία του ΦΟΔΣΑ Σύρου-Ερμούπολης και της Μαρίας Αρκούδη, διπλωματούχου ευρεσιτεχνίας Ο.Β.Ι. και κατόχου PCT, η οποία με το φαρασάκι-σκουπάκι “Νo Κaka” αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οδηγία κατάργησης της χρήσης του πλαστικού.

Σήμερα το πρωί, έγινε παρουσίαση της δράσης στο δασάκι απέναντι στο Πειραϊκή Σέντερ (περιοχή ζυγοπλάστιγγα), παρουσία της αντιπροέδρου του ΦοΔΣΑ, Αγγελικής Πρίντεζη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πέτρου Μώτου, της Προέδρου της δημοτικής κοινότητας της Ερμούπολης, Ανθής Χαλκιάς, καθώς και μελών της, όπως και μελών από άλλες δημοτικές κοινότητες του νησιού.

Η Μαρία Αρκούδη παρουσίασε τη λειτουργία του “ΝΟ ΚΑΚΑ”, η οποία επισήμανε ότι κάθε κάτοχος κατοικιδίου, όταν βγάζει βόλτα το ζωάκι του, μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν μέσα από το κυτίο ένα χάρτινο φαρασάκι μιας χρήσης, το οποίο το συναρμολογεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αυτό τον διευκολύνει στο να μαζέψει τις ακαθαρσίες του κατοικιδίου του και να τις πετάξει στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. “Με αυτό τον απλό τρόπο εξασφαλίζεται η καθαριότητα στα πεζοδρόμια από τις ακαθαρσίες”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην ανάγκη τήρησης της καθαριότητας σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πέτρος Μώτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει η υπηρεσία, η οποία όπως τόνισε – πρέπει να βοηθηθεί και να γίνει σεβαστή από τους πολίτες.

Στην δεύτερη δράση – μετά το #gopafree – που υποδέχεται η Ερμούπολη αναφέρθηκε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Ανθή Χαλκιά, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες δράσεις όπως το “ΝO KAKA”, προάγουν τον πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα διαφυλάσσουν το περιβάλλον.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Αγγελική Πρίντεζη αναφέρθηκε στους τομείς δράσης, όπως η συγκεκριμένη, καλώντας τους δημότες σε συνεργασία, με στόχο όχι μόνο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την περιβαλλοντική προστασία της Σύρου.

Τα 15 κεντρικά σημείαΟδηγίες χρήσης στο σκουπάκι του ΝΟ ΚΑΚΑΤο “ΝΟ ΚΑΚΑ” είναι μία Ελληνική, Παγκόσμια κατοχυρωμένη εφεύρεση (πατέντα), συλλογής περιττωμάτων των σκύλων.
Η εξαιρετική επινόηση δίνει μια πολύ έξυπνη, πρωτότυπη, πολιτισμένη και οικολογική λύση στο πρόβλημα της συλλογής των ακαθαρσιών των σκυλιών που μπορεί και πρέπει να θέσει τέλος στο άλυτο, μέχρι τώρα, πρόβλημα.
Ένα χάρτινο πτυσσόμενο φαρασάκι μιας χρήσης, από ανακυκλωμένο χαρτί, που επινοήθηκε και κατασκευάζεται στην Ελλάδα, κάνει πανεύκολη την ανέπαφη συλλογή των ακαθαρσιών, για τους συνοδούς των τετραπόδων φίλων μας και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια οδηγία κατάργησης της χρήσης του πλαστικού!
Με τη γενίκευση της χρήσης του θαυμάσιου φαρασιού, οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα και όλοι οι Δημόσιοι χώροι μας, θα διατηρούνται καθαροί και υγιεινοί και όλοι θα αγαπήσουμε, ακόμα περισσότερο, τα υπέροχα τετράποδα.
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, ΑΝΕΠΑΦΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ!
Λέμε ΟΧΙ στο πλαστικό! Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί και μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας με το φτυαράκι “ΝΟ ΚΑΚΑ”, για να έχουμε ΦΥΣΗ, ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ!
Και φυσικά… ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ! 

Πηγές:http://syrostoday.gr logotypos.gr koinignomi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.