Για τον Χοσέ Μουχίκα μιλώ.

465
Gianna Kouka

Gianna Kouka

”  Όταν βλέπω τις φωτογραφίες του έτσι σεμνό και ταπεινό, λέω πάντα, ναι, αυτόν τον Πρόεδρο τον σέβομαι κι ας έχει ή δεν έχει πια το αξίωμα.

Για τον Χοσέ Μουχίκα μιλώ.

Τον πρώην Πρόεδρο της Ουρουγουάης που μοιράζει το 90% του μισθού του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στους φτωχούς. Για να είναι ίσος με τον μέσο πολίτη. Που δεν είχε φρουρούς και λιμουζίνες.

΅Εναν παλιό σκαραβαίο είχε με αυτόν πηγαινοερχόταν. Ο Χοσέ Μουχίκα. Ο πρώην αντάρτης του αριστερού κινήματος των Τουπαμάρος.

Που έχει εκτίσει 14 χρόνια στη φυλακή.

Που όταν εκλέχθηκε αρνήθηκε να μετακομίσει στο προεδρικό μέγαρο και συνέχισε να ζει στη φάρμα του με το ένα δωμάτιο.

Που λέει “«Δεν είμαι ο πιο φτωχός πρόεδρος. Ο πιο φτωχός είναι εκείνος που χρειάζεται πολλά για να ζήσει. Ο τρόπος ζωής μου είναι απόρροια των πληγών μου. Είμαι ο γιος της ιστορίας μου.

Για πολλά χρόνια της ζωής μου, θεωρούσα ότι θα έβρισκα τη χαρά αν είχα ένα στρώμα».
Διαβάζω πως ο πρώην Πρόεδρος υπέβαλε την παραίτησή του στη Γερουσία.

Ένα αυτοάνοσο σε συνδυασμό με την πανδημία δεν του επιτρέπει πια να ασκεί τα καθήκοντά του.

Είπε: «Αυτή η κατάσταση με αναγκάζει, με μεγάλη λύπη λόγω της βαθιάς πολιτικής μου κλίσης, να σας ζητήσω να δεχθείτε την παραίτησή μου… Η πανδημία με έριξε έξω… Το να είσαι γερουσιαστής σημαίνει να μιλάς με τους ανθρώπους, να τους συναντάς, κι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει μέσα στα γραφεία».
Ο αξιοπρεπής είπε πως τους αποχαιρετά με πολλές αναμνήσεις και μια βαθιά νοσταλγία. Είναι ευγνώμων, είπε. Κι εμείς. Καλή δύναμη, Πρόεδρε.

Να προσέχεις την υγεία σου, αντάρτη.

(Πληροφορίες για την παραίτησή του από τη σελίδα ARTI NEWS. Άρθρο στα σχόλια)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.