Πρόγραμμα για ένταξη παιδιών με αυτισμό στην ιστιοπλοΐα

305
https://istioploia.sports3.gr/

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με θέμα την «Ένταξη των παιδιών και των νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος στην ιστιοπλοΐα», διοργανώνει το ΚΜΟΠ σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και του προγράμματος ERASMUS+ δ.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, που αφορά μόνο επαγγελματίες προπονητές θα λάβει χώρα το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου από τις 10πμ έως τις 12:30μμ και θα γίνει διαδικτυακά. Στο τέλος θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στο [email protected]

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές του 2020 με τη συμμετοχή οργανισμών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Κροατία, την Ισπανία και την Ιταλία, που εξειδικεύονται σε θέματα ένταξης, διαταραχών αυτιστικού φάσματος και αθλητισμού και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Sprots.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες που καλύπτονται είναι οι εξής:

Κατανοώντας τη σημασία της ισότητας στον αθλητισμό και των ίσων ευκαιριών.

Τομείς Διαφοροποίησης στον Αυτισμό: κοινωνική επικοινωνία και αλληλεπίδραση, αισθητηριακή επεξεργασία, επεξεργασία πληροφοριών.

Εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια στη συμμετοχή των παιδιών και των νέων με ΔΑΦ.

Δημιουργία ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος προπόνησης για παιδιά και νέους με ΔΑΦ.

Ανάπτυξη στρατηγικών εκπαίδευσης/προπόνησης που ενθαρρύνουν τη συμπεριληπτική συμμετοχή  παιδιών και νέων με ΔΑΦ στην ιστιοπλοΐα.

Κατάλληλη χρήση της γλώσσας και αποτελεσματική επικοινωνία κατά την εργασία με παιδιά και νέους με ΔΑΦ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον Οδηγό για Εκπαιδευτές Ιστιοπλοΐας που εργάζονται με παιδιά και νέους με ΔΑΦ, ο οποίος περιλαμβάνει χρήσιμα εργαλεία για την επαφή τους με τα παιδιά, όπως:

– Οδηγίες για τη χρήση της νοηματικής γλώσσας

– Εικονογραφημένες κοινωνικές ιστορίες για την ιστιοπλοΐα για αποτελεσματικότερη επικοινωνία με άτομα με ΔΑΦ

– Προτάσεις για προπονητικές ασκήσεις

Πηγή:https://istioploia.sports3.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.