Θεσσαλονίκη: Τα ΕΛΠΕ διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης για το Παιδικό Χωριό

712
https://www.typosthes.gr/

Άμεση ανταπόκριση στην έκκληση που απεύθυνε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η κραυγή αγωνίας που εξέφρασε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το οποίο προ λίγων ημερών ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έχοντας φτάσει στο έσχατο σημείο να απειλείται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του με κίνδυνο την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του.

Υπενθυμίζεται πως στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό διαμένουν 38 ανήλικα παιδιά.

Η ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη ήταν άμεση, ενώ μετά από παρέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού στην πόλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα στηρίξουν το Παιδικό Χωριό, καλύπτοντας τις ανάγκες του για πετρέλαιο θέρμανσης των οκτώ σπιτιών.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει από χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Με δική μου παρέμβαση στα ΕΛΠΕ δόθηκε (πέρυσι) δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης, πιστεύω το ίδιο θα συμβεί και φέτος».

Σημειώνεται πως χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, άνω του ενός τόνου στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ανθρώπων του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο για κάλυψη μέρους των αναγκών του, πήραμε την πρωτοβουλία και συγκεντρώσαμε άμεσα ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, νωπά και μακράς διάρκειας τρόφιμα, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής. Χρέος μας είναι να συνδράμουμε ειδικά τέτοιες δομές, που παρέχουν υπηρεσίες ζωής στα παιδιά, προστατεύοντας την αθωότητα της ηλικίας τους, παρέχοντάς τους καταφύγιο και φροντίζοντας για τη σωστή ανάπτυξή τους και το χτίσιμο του χαρακτήρα τους, μέσα σε οικογενειακό περιβάλλον και μακριά από τους κινδύνους, που ελλοχεύουν γι’ αυτά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται αρωγός στα παιδιά και τους αρμόδιους του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

Πέρσι χρηματοδοτήσαμε τη λειτουργία δυο σπιτιών για να δώσουμε τη δυνατότητα στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό να παρέχει βοήθεια σε ακόμη περισσότερα παιδιά. Επίσης, στο πλαίσιο της διάθεσης υλικών ατομικής προστασίας και υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στις κοινωνικές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέσαμε μάσκες, αντισηπτικά και άλλα είδη το Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Τον προηγούμενο Ιανουάριο το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας διοργάνωσε παράσταση με τον Γιάννη Σερβετά, μέρος των εσόδων της οποίας διατέθηκε στη συγκεκριμένη δομή, κάτι που θα επαναλάβουμε τις επόμενες μέρες.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό αριθμεί 32 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον τομέα της παιδικής προστασίας και ως Περιφέρεια στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το πολύτιμο έργο που επιτελείται και την προσφορά σε περισσότερα από 200 παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Ενημερώθηκα σήμερα αναλυτικά από τους αρμόδιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή, η οποία φιλοξενεί σε οχτώ σπίτια 38 παιδιά. Πέρα από τη σημερινή συμβολική ανταπόκρισή μας στην έκκληση των υπευθύνων του Ελληνικού Παιδικού Χωριού είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να εκταμιευτούν οι αναγκαίοι επιπλέον πόροι για τη στήριξη της δομής, που παρέχει σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εισηγηθήκαμε και φέτος να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το ίδρυμα και το αρμόδιο Υπουργείο διερευνά τη δυνατότητα για την εξεύρεση περισσότερων πόρων. Θέλω όμως να απευθύνω έκκληση και στους συμπολίτες μας να ενισχύσουν με κάθε δυνατό μέσο το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, επειδή αυτό που μας κρατάει όρθιους ως κοινωνία είναι η αλληλεγγύη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πηγή:https://www.typosthes.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.