Πέτρος Δαμιανός:”Θύμισε σε όλους τι σημαίνει να είσαι δάσκαλος”

516
Ανοικτή Βιβλιοθήκη

” Ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, θέλοντας να διορθώσει μία τεράστια αδικία, θύμισε σε όλους τι σημαίνει να είσαι δάσκαλος και να νοιάζεσαι για τα παιδιά σου, να μην σταματάς να παλεύεις για αυτά.

Τα παιδιά των φυλακών δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα, όπως τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας λόγω των κλειστών σχολείων. Τα παιδιά στις φυλακές δεν μπορούσαν να συμμετέχουν ούτε στην τηλεκπαίδευση γιατί δεν επιτρέπονται οι υπολογιστές στα κέντρα κράτησης, άρα η χρονιά έμοιαζε χαμένη και αυτό τον βασάνιζε όλους αυτούς τους μήνες.

Παρόλα αυτά στις φυλακές επιτρέπονται οι τηλεοράσεις. Και ο δάσκαλος βρήκε τον τρόπο!

Έκατσε και έφτιαξε από το 0 ένα κανάλι για τους μαθητές του, που εκπέμπει μόνο στις τηλεοράσεις των φυλακών και τους κάνει μάθημα από εκεί.

Ο σκοπός του τώρα είναι αυτό να επεκταθεί σε όλες τις φυλακές ανηλίκων στη χώρα.

Και αυτή ήταν μία ιστορία για το τι σημαίνει πραγματικά αριστεία. Να παλεύεις για τα ξεχασμένα παρατημένα παιδιά, για τα παιδιά που δεν έχουν ίσο δικαίωμα στην γνώση και στα εφόδια για την ζωή.

Ευχαριστούμε δάσκαλε!

Eleftheria Meto ‘

το είδαμε στο :http://Ανοικτή Βιβλιοθήκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.