Σήμερα έφυγε απ’ τη ζωή η αγαπημένη Τιτίκα Σαριγκούλη

424
ROSA

Ανάρτηση από :ROSA

«Όλος αυτός ο κόσμος που βγαίνει να διαδηλώσει δεν βγαίνει έτσι τυχαία και μοιραία. Κάποιος είναι συνταξιούχος, όπως είμαι εγώ, που δεν του φτάνουν να ζήσει με 452, όπως είμαι εγώ. Kαι υπάρχει και σύνταξη πιο χαμηλή κι από τη δική μου.

Τι θα σου κάνει αυτός ο κόσμος; Δεν θα σε πάρει με τις πέτρες; Θα καθίσει να σκεφτεί ότι ναι μεν ενοχλώ, όταν δεν έχει να φάει; Τι μου λες τώρα; Δώσε σύνταξη στους συνταξιούχους, δώσε μισθό στους εργαζόμενους και να δεις ότι δεν πρόκειται να κινηθεί ρουθούνι. Ότι κι εγώ ενοχλούμαι ενοχλούμαι.

Αλλά και πώς να γίνει; Τι θα φάω, τα ντουβάρια; Κι όσο τα έχω κι αυτά, γιατί σε λίγο δε θα υπάρχουν ούτε κι αυτά. Θα έρθεις να μου τα πάρεις. Είναι η πολιτική τους… Βγήκαν οι μηχανικούδες το 1857 στους δρόμους για να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες.

Γιατί έγινε στο Σικάγο το 1886 ό,τι έγινε; Για το 8ωρο έγινε… Τι μου λες τώρα «ενοχλώ την Αθήνα»; Και την Αθήνα θα ενοχλήσω, και το κεφάλι τους θα ενοχλήσω»…

🌹Σήμερα έφυγε απ’ τη ζωή η αγαπημένη Τιτίκα Σαριγκούλη

#ThinkRadical#ThinkAlternative#ThinkProgressive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.