Η πρώην CEO της Chanel μιλά για την αποτυχία που ανοίγει δρόμους

328
https://womenslife.gr/

Λένε ότι «όταν θέλει μια γυναίκα δεν μπορεί να τη σταματήσει ούτε ο διάβολος!» Είναι αυτή η δύναμη της αποφασιστικότητας που μπορεί να κάνει θαύματα.

Μέσα από προσωπικές ιστορίες αυτή η δύναμη γίνεται δάδα που μεταφέρεται και βοηθά κι άλλους να τολμήσουν και να υλοποιήσουν στόχους και όνειρα.

Η Maureen Chiquet ξεκίνησε την καριέρα της ως ασκούμενη στην L’ Oreal στο Παρίσι για να φτάσει κάποια στιγμή στη ζωή της να γίνει η CEO της Chanel.

Όταν το 2016 η Chanel την απέλυσε απροσδόκητα (σας θυμίζει κάτι αυτό!) στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι η ζωή της άλλαξε ριζικά. Πήρε διαζύγιο μετά από 26 χρόνια γάμου και αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο  για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα το «Beyond the Label: Women, Leadership & Success on Our Own Terms» γιατί όπως λέει «η αποτυχία σου ανοίγει δρόμους».

Ήταν 2017 και το success story των γυναικών είχε δειλά – δειλά ξεκινήσει καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε διοικητικές θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Τότε, σε συνέντευξη της στους New York Times είχε δηλώσει ότι «πέρασα τόσο καιρό στην καριέρα μου ακολουθώντας ανδρικά μοτίβα, πιέζοντας τον εαυτό μου να είμαι όσο καλός είναι ο άνδρας που στέκεται δίπλα μου. Εκπαιδευόμαστε να ακολουθούμε μία κατεύθυνση, και η δουλειά γίνεται τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας, που ξεπερνά τα όρια και εισβάλλει στα προσωπικά μας».

Το 2020 εν μέσω πανδημίας, έγινε η ανεξάρτητη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Credo στην οποία το 70% του προσωπικού είναι γυναίκες. Η Credo είναι ένα κίνημα που προωθεί την «καθαρή ομορφιά», μια φιλοσοφία ζωής που βασίζεται στο να μεγαλώνεις όμορφα μέσα από την «καθαρή» διατροφή, την «καθαρή» ομορφιά, και ακολουθώντας ολιστικές θεραπείες. Προωθεί την άποψη, ότι η βιωσιμότητα, η ηθική και ο αντίκτυπος στο περιβάλλον και την υγεία θα πρέπει να είναι τα κριτήρια στην επιλογή των καταναλωτών και ο χώρος της ομορφιάς θα πρέπει να κινείται πάνω σε αυτό.

 Άλλωστε, το κοινό αλλάζει και θέλει να στηρίξει εταιρείες που λειτουργούν με διαφάνεια και παράγουν ασφαλή και ηθικά προϊόντα.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που συμμετέχω στο κίνημα αυτό, κι ακόμη περισσότερο που γίνομαι μέλος του συμβουλίου μίας εταιρείας που ηγείται από γυναίκες. Είναι η πρώτη φορά που μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε συμβούλιο με τον αριθμό των γυναικών να υπερισχύει, οπότε αυτό με γεμίζει χαρά, αν αναλογιστούμε από πού προέρχομαι. Είμαι συγκινημένη που βάζω το λιθαράκι μου σε αυτήν την επανάσταση.»

«Δε θέλω να γράψω «τα 10 μυστικά για να πετύχετε». «Οι γυναίκες μαθαίνουμε να θαυμάζουμε το τέλειο. Και μετά γυρίζεις σπίτι και το τέλειο καταρρέει. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Δεν μπορώ καν να μετρήσω τις φορές που έκλαψα σε ένα αεροπλάνο ή μόνη, σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Πρέπει, όμως, να πεις στον εαυτό σου: Αυτά συμβαίνουν. Δεν πειράζει, πρέπει να συνεχίσεις».

Μία γυναίκα είναι πολύπλευρη και μπορεί να πετύχει συνδυάζοντας το ενδιαφέρον της για πολλά και διαφορετικά πράγματα. Για μένα είναι η τέχνη, ο πολιτισμός και οι επιχειρήσεις.

Πηγή:https://womenslife.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.