ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
250γρ αλεύρι,
20γρ ζάχαρη άχνη,
ξύσμα από μισό λεμόνι
λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι
και μισο κουταλάκι ελαιόλαδο!
Ζυμώνουμε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
300γρ ζάχαρη
ξύσμα από δύο λεμόνια
500γρ νερό
45γρ κορν φλαουρ
200γρ χυμό λεμόνι
80γρ βούτυρο
7 κρόκοι αυγού!
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το νερό (κρατάμε λίγο να αραιωσουμε το κορν φλαουρ) Την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν!
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους και το κορν φλαουρ ταράζοντας συνεχώς βάζουμε για λίγο στην φωτιά μέχρι να δέσει.
‘Οταν κατεβάσουμε ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη!
Την βάζουμε στο ψυγείο!

Περνούμε την ζύμη της τάρτας από το ψυγείο και την στήνουμε στην φόρμα!όταν την στρώσουμε κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
300γρ ζάχαρη,
150γρ ασπράδια,
125γρ νερό,
λίγο αλάτι,
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
και 2κσ κορν φλαουρ
Ετοιμάζουμε την μαρέγκα βάζοντας το νερό, την ζάχαρη και το χυμό με το ξύσμα να βράσουν και στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι!
Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλατι με το σύρμα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι!

Στήνουμε την τάρτα γαρνίρουμε με την μαρέγκα και ή την καίμε με φλόγιστρο με προσοχή ή την βαζουμε στον φούρνο στους 250 για 2-3 λεπτά!!

Απο την chef Ευαγγελία Φωτεινιά