Σεξουαλικής παρενόχλησης από πρώην καθηγητή της Νομικής Αθήνας.

547
(εικαστικό: Hanna Barczyk illustration) Συνέλευση 8 Μάρτη

“Λάβαμε την παρακάτω καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης της Ν. από πρώην καθηγητή της Νομικής Αθήνας.

 Όσες τυχόν έχετε παρόμοιες εμπειρίες που θέλετε να καταγγείλετε, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση [email protected]

 Ήταν λοιπόν καλοκαίρι κι είχα κοπεί στο τελευταίο μάθημα που χρωστούσα στη Νομική, μια μαλακία από το τρίτο εξάμηνο που είχε ξεμείνει, ενώ είχα περάσει συνθέσεις με άριστα. Είχα μικρό παιδί και δούλευα. Ήθελα το πτυχίο μου να αλλάξω δουλειά και ζωή. Ήταν προφορική εξέταση.

Πήγα μετά να ρωτήσω τον καθηγητάρα γιατί κόπηκα, πού είχα κάνει λάθος. Η απάντηση ήταν «αν θέλεις πτυχίο, θα έρχεσαι εδώ κάθε μέρα… να σου εξηγώ το μάθημα. Θα περάσουμε μαζί το καλοκαίρι. Αλλιώς θα σε κόβω πάντα με 2».

Έφυγα με ναυτία, ξεκίνησα φροντιστήριο. Όλοι ήξεραν τι είχε γίνει: ο τότε σύντροφος μου, οι καθηγητές κι οι συμφοιτητές στο φροντιστήριο. Μάθαμε έτσι ότι παρενοχλούσε και άλλη συμφοιτήτριά μας στη δουλειά της.

Ήρθε Σεπτέμβριος, παρακάλεσα τον καθηγητή του άλλου κλιμακίου να με δεχτεί. Το έκανε άμεσα, σαν να ήξερε. Θυμάμαι ότι μπήκα στο αμφιθέατρο ενώ τα παιδιά από το φροντιστήριο ήταν δίπλα μου και με έκρυβαν με το ύψος τους, να μη με δει ο τύπος καθώς έβγαινε η πρώτη βάρδια.

Έγραψα και πήρα πτυχίο εκείνο το Σεπτέμβριο. Ήταν 2003. Όμως εκείνο τον εξευτελισμό δεν τον ξέχασα ποτέ. Δε ξέρω πόσες γυναίκες αναγκάστηκαν να αφήσουν τη σχολή εξαιτίας τους ή πόσες αναγκάστηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό από απελπισία. Ακόμα φοβάμαι να πω το όνομα του.

Θα κάνω όμως το εξής: Όσες γυναίκες φοιτούσαν στη Νομική της Αθήνας και δέχτηκαν παρενόχληση κι εκβιασμό από καθηγητή, τη δεκαετία του 2000, ίσως και λίγο νωρίτερα, και θα ήθελαν να κινηθούμε νομικά απέναντί του όλες μαζί, ας στείλουν μέιλ στη διεύθυνση [email protected]

Πηγή:Συνέλευση 8 Μάρτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.