Η ιστορία του κ. Δημήτρη

434
Shedia

Shedia

«Έμενα πάντα με τους γονείς μου. Πριν από είκοσι χρόνια, περίπου, έχασα και τους δύο από εγκεφαλικό. Μετά το θάνατό τους, όμως, δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στα έξοδα του ενοικίου, καθώς τα χρήματα που κέρδιζα από το συνεργείο ίσα ίσα που έφταναν για να αυτοσυντηρούμαι. Ευτυχώς, όμως, η αδερφή μου μού παραχώρησε ένα σπίτι που είχε κληρονομήσει από τη θεία μας.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου βγήκε στη σύνταξη και ο γιος του, που τον διαδέχθηκε, αποφάσισε ότι δεν είχε ανάγκη από υπάλληλο…Μοιραία, υποχρεώθηκα να αποχωρήσω. Έκτοτε έψαχνα για δουλειά, αλλά όλοι μου έλεγαν ότι ήμουν μεγάλος… Πού και πού με φώναζε κάποιος φίλος ελαιοχρωματιστής να τρίψω τις επιφάνειες στο σπίτι όπου εργαζόταν. Δυσκολευόμουν να βρω χρήματα ακόμη και για να πιώ έναν καφέ. Δανειζόμουν χρήματα από φίλους. Τους λογαριασμούς μου τους πλήρωνε η αδερφή μου, ενώ για φαγητό πήγαινα στο συσσίτιο της εκκλησίας του Αγίου Σώστη.

Το Σεπτέμβριο πήρα την απόφαση να έρθω στη ”σχεδία”… Δεν πρόκειται να ξεχάσω την πρώτη μου μέρα με το κόκκινο γιλέκο. Πούλησα ένα μόνο περιοδικό, αλλά δεν απογοητεύτηκα. Απεναντίας, είπα: “Επιτέλους, έχω τρία ευρώ στην τσέπη μου να πάρω τσιγάρα με δικά μου χρήματα”. Πάντα ήμουν κοινωνικός, αλλά η επαφή που έχω με τον κόσμο πουλώντας τη “σχεδία” με έχει αναγεννήσει, με έχει ανεβάσει ψυχολογικά. Έχω βοηθηθεί, βέβαια, και οικονομικά. Μπορώ πια να αγοράσω μια μπίρα, ένα σουβλάκι, να πληρώσω το λογαριασμό του νερού. Τα Χριστούγεννα μπορούσα να πάω επίσκεψη στην αδερφή μου και να της πάρω κι εγώ ένα δώρο, ένα κουτί σοκολατάκια», μας είχε εκμυστηρευτεί, ένας άνθρωπος της «σχεδίας» μας, ο κ. Δημήτρης, πριν από ακριβώς τρία χρόνια. Η ιστορία του φιλοξενείται στην τελευταία σελίδα του τεύχους #57(Μάρτιος 2018) της «σχεδίας» μας και είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.shedia.gr/vendors/dhmhtrhs-zimpopoylos-60-etwn/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.