“Πονάω” είπε …

546
ROSA

Τη στιγμή που τον χτυπούσαν με μεταλλικό (ούτε καν ξύλινο) γκλόμπ, δεν τους χυδαιολόγησε. Δεν θα ήταν παράλογο πάντως αν το έκανε.

«Πονάω» είπε, σαν τον ανυπεράσπιστο όταν τον χτυπούν οι δυνάστες του. Όπως το ανήλικο παιδί όταν το ξυλοφορτώνουν οι γονείς του.
«Πονάω», μοιράζομαι την οδύνη μου μήπως αυτός που με βασανίζει σταματήσει, ζητάω οίκτο γιατί κάτι έχει μείνει μέσα μου απο μια προσδοκία προστασίας .

«Πονάω» σημαίνει ότι ανθρώπινα, κάπου ελπίζω ότι ο άλλος θα καμφθεί από τον πόνο και την απορία: «Γιατί με βαράτε» ρώτησε ο άνθρωπος.

Αν σε δέρνει κάποιος που ήδη μισείς, δύσκολα θα σου βγει το «πονάω». Διότι από αυτόν δεν προσδοκάς τίποτε, παρά το βάσανο. Ούτε απορία θα έχεις. Χτυπώντας σε, κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει το μίσος που του τρέφεις. Και το μεγαλώνει.

Από το στόμα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε άδικα χθες δεν θα βγαίνει εύκολα το «πονάω» πλέον. Κι από άλλους όμως, ολοένα και πιο πολλούς. Γενικά, δεν θα έχει πολλά «πονάω» από δω και πέρα. Γι’αυτό νιώθω ότι το χθεσινό ήταν κομβικό.

Το «πονάω» της Νέας Σμύρνης σβήνει την κραυγή προσδοκίας και θεριεύει αυτήν της αποστροφής προς το κράτος και τις ανοίκειες μεθόδους του. Γι’αυτό το χθεσινό «πονάω» πονάει περισσότερο.

ΥΓ. Στη φωτογραφία, ένα εικαστικό που εναποτέθηκε χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης που έγινε το συμβάν.

ROSA

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Καλησπέρα σας ,την ανάρτηση την βρήκαμε στην ιστοσελίδα που αναφέρουμε, σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση μια και εμείς πάντα αναφέρουμε τις πηγές αλλά ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε στην πηγή που αναφέρουμε στην ανάρτηση,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.