Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Marfin

351
Óùóôéêü óõíåñãåßï ôçò ðõñïóâåóôéêÞò êáôÜöåñå íá áðåãêëùâßóåé äýï áðü ôïõò õðáëëÞëïõò ôïõ õðïêáôáóôÞìáôïò ôçò Marfin Bank óôçí ïäü Óôáäßïõ, ìåôÜ áðü öùôéÜ ðïõ ðñïêëÞèçêå óôçí ôñÜðåæá, áðü âüìâåò ìïëüôùö êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôïõ Ðáíåëëáäéêïý óõëëáëçôçñßïõ, ÔÝôáñôç 5 ÌáÀïõ 2010. ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/×ÑÉÓÔÉÍÁ ÆÁ×ÏÐÏÕËÏÕ

Εξελίξεις σε μια από τις υποθέσεις που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Από την Εισαγγελία Αθηνών διατάχθηκε προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις για 2 άτομα μετά από τη νέα εξέταση του ήδη υπάρχοντος βιντεοληπτικού υλικού. Αυτά τα στοιχεία προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα δικογραφία. 

Το χρονικό της τραγωδίας 

Ήταν 5 Μαΐου του 2010 όταν συνέβησαν τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί.

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Θύματα οι Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

Πηγή:https://www.newsit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.