Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΚοινωνικές ΠαροχέςΧρειάζεσαι βοήθεια;

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Το metoogreece.gr είναι μια ιστοσελίδα της Πολιτείας που θα συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.
Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης.
Από σήμερα, μπορεί να σε βοηθήσει να σπάσεις τη σιωπή!
Εάν χρειάζεσαι βοήθεια υπάρχουν άνθρωποι εδώ για εσένα!

Επικοινώνησε τώρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΤΑ – Βία Κατά Των Γυναικών (womensos.gr)

—————————————————————————————————

ενδοοικογενειακή βια
Ενδοοικογενειακή βία – #METOO Greece
μαθε

Ως ενδοοικογενειακή βία ορίζεται κάθε είδους σωματικήσεξουαλική ή ψυχολογική βία που ασκείται σε βάρος του θύματος από μέλη της οικογενείας του ή από τον πρώην ή νυν σύζυγο ή σύντροφο, είτε διαμένουν στην ίδια οκία είτε όχι.

Κύριες εκφάνσεις ενδοοικογενειακής βίας είναι η βία μεταξύ συζύγων ή συντρόφων, οι επιθέσεις εφήβων προς τους γονείς, η κακοποίηση και εκμετάλλευση ανήλικων ή ηλικιωμένων μελών της οικογένειας.
Η βία μέσα στην οικογένεια μπορεί να εμφανίζεται με μορφές όπως είναι η ψυχολογική/λεκτική βία, η οικονομική εκμετάλλευση, η σωματική και η σεξουαλική κακοποίηση.

—————————————————————————————————

Σεξουαλική παρενόχληση – #METOO Greece
μαθε

Όταν εκδηλώνεται κάποια συμπεριφορά σεξουαλικού χαρακτήρα, είτε λεκτική, είτε μη λεκτική, είτε σωματική (όπως π.χ. ερωτήσεις – σχόλια με σεξουαλικό περιεχόμενο, σεξουαλικά υπονοούμενα, χειρονομίες, βλέμματα κλπ), η οποία δεν είναι επιθύμητη και αποδεκτή από το πρόσωπο που τη δέχεται, προσβάλλει την αξιοπρέπειά του και τού προκαλεί δυσφορία και δυσκολία.

Η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να λάβει χώρα στο εργασιακό περιβάλλον, σε χώρους εκπαίδευσης, αθλητισμού, θρησκευτικής λατρείας, σε κοινωνικά ιδρύματα, καθώς και σε οποιονδήποτε τομέα της κοινωνικής ζωής, όπου η ιεραρχία και οι σχέσεις εξουσίας μπορούν να αποτελούν παράγοντες ευαλωτότητας και θυματοποίησης.

Η σεξουαλική παρενόχληση συντείνει στη δημιουργία κλίματος ντροπής, αμηχανίας, περιορισμού, ακόμα και ταπείνωσης ή εχθρικότητας που γίνεται ασφυκτικό για τον/ην παρενοχλούμενο/η, ειδικά στις περιπτώσεις που το ευρύτερο περιβάλλον κάνει αποδεκτές ως αστεϊσμούς αντίστοιχες συμπεριφορές ή στις περιπτώσεις που συμβαίνουν χωρίς το πρόσωπο να έχει μάρτυρες.

Αυτοί που ασκούν σεξουαλική παρενόχληση κάνουν το παρενοχλούμενο άτομο να αισθάνεται συνένοχο. Η σεξουαλική παρενόχληση που συμβαίνει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση έχει σοβαρές ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες στη ζωή του ατόμου που την υφίσταται.

—————————————————————————————————

ΒΙΑΣΜΟΣ

μαθε

Βιασμός είναι ο εξαναγκασμός ατόμου, με σωματική βία ή με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου, σε συνουσία ή σε άλλη ασελγή πράξη ή σε ανοχή της.

Η σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού, περιλαμβάνει την:
α. διάπραξη μη συναινετικής κολπικής, πρωκτικής ή στοματικής διείσδυσης σεξουαλικού χαρακτήρα στο σώμα άλλου ατόμου με τη χρησιμοποίηση οποιουδήποτε οργάνου του σώματος ή αντικειμένου.
β. διάπραξη άλλων μη συναινετικών πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα με άτομο.
γ. ο εξαναγκασμός άλλου ατόμου να συμμετέχει σε μη συναινετικές πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα με τρίτο άτομο.

Η συναίνεση πρέπει να παρέχεται εκουσίως, ως αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης του ατόμου η οποία αξιολογείται στο πλαίσιο των περιστάσεων

—————————————————————————————————

Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία
Στη δουλειά. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό.
Στην εκπαίδευση. Στο οικογενειακό περιβάλλον.

ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ
ΤΗ ΣΙΩΠΗ

Η σιωπή προστατεύει τους θύτες.
Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος.
Είμαστε όλοι δίπλα σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα