Αρειος Πάγος: Δεν είναι πλέον αδίκημα η εκμετάλλευση πόρνης

550
https://www.ethnos.gr/

Σύμφωνα με απόφαση του Αρειου Πάγου, αθωώθηκε αλλοδαπός που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για την διάπραξη του επίμαχου αδικήματος

Δεν είναι πλέον αδίκημα με τον νέο ποινικό κώδικα η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης». Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος αθωώνοντας αλλοδαπό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή για την διάπραξη του επίμαχου αδικήματος.

Οι ανώτατοι δικαστές του  ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος αναφέρουν ότι κατά το άρθρο 350 «εκμετάλλευση πόρνης» του παλαιού Ποινικού Κώδικα «άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη». Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα, η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης, με έναν 50χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος  γιατί  «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάϊο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της». Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο 50χρόνος  «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας,  η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν  επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του».

Πηγή:https://www.ethnos.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.