Πέτρος Φιλιππίδης: Τον καλεί ο Εισαγγελέας για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

1798
https://www.rosa.gr/

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρες βιασμού.  


Κλήση για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά από καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

Οι καταγγελίες σε βάρος του 59χρονου πρωταγωνιστή έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας, μετά από στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #me_too. Βάσει των όσων έχουν υποστηρίξει οι καταγγέλλουσες και μάρτυρες που έχουν καταθέσει στον Εισαγγελέα Κ.Σπυρόπουλο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ο ηθοποιός φέρεται να υποσχόταν στα θύματά του ότι θα τα βοηθούσε επαγγελματικά και εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος του προέβαινε σε σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των τριών γυναικών, σε μία περίπτωση που χρονολογείται το 2008 φαίνεται πως στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού, ενώ σε δύο άλλες, το 2010 και το 2014, το κακούργημα της απόπειρας βιασμού.

Και οι τρεις γυναίκες –σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής και αναζητούσαν εργασία.

Νέα καταγγελία για Φιλιππίδη με λεπτομέρειες που σοκάρουν
Μία καταγγέλλουσα φέρεται να έχει περιγράψει ότι το 2010 βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο και εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Άλλη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει πως το 2014 δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, ο οποίος είχε προσφερθεί να την μεταφέρει μετά από ραντεβού για δουλειά.

Η τρίτη φέρεται να έχει περιγράψει στην κατάθεσή της ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2008 από τον πρωταγωνιστή μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός καλείται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να παράσχει εξηγήσεις στον εισαγγελέα. Όπως προβλέπεται από τη δικονομία, ο ηθοποιός έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί. Οι εξηγήσεις μπορούν να δοθούν είτε αυτοπροσώπως είτε διά γραπτού υπομνήματος προς τον εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφανθεί για το εάν τα στοιχεία επαρκούν ή όχι για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Πηγή: www.rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.