Σήμερα θρήνουμε για μια ακόμα γυναίκα

968
ROSA

“Ένας άνδρας που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου είχε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά, σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, τον αδερφό της που προσπάθησε να τον εμποδίσει και τραυμάτισε τη μητέρα τους.

Εισέβαλε στο σπίτι τους αποφασισμένος να σκοτώσει.

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας». Αυτό ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα της γυναίκας προς την Αστυνομία.

Είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να μη μπορεί να πλησιάζει το σπίτι τους.

Κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι χρειάζονται δομές και υπηρεσίες σε κάθε δήμο, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά που να προστατεύουν τις κακοποιημένες γυναίκες από τους κακοποιητές τους. Ότι απαιτείται άμεση απόκριση των αρχών. Για να μη θρηνήσουμε άλλες.

Αλλά σήμερα θρηνούμε ακόμα μια.
Ήταν μητέρα ενός παιδιού.
Μέρα οργής και πένθους για μας.

Μέρα ντροπής για τον Τσιάρα και όσους υποστηρίζουν το άθλιο νομοσχέδιο του, αρθρώνοντας μισογυνικό λόγο, παρουσιάζοντας χαλκευμένα στοιχεία για την έμφυλη βία, στοχοποιώντας φεμινίστριες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αυτός ο τύπος για να εξαιρεθεί από την επιμέλεια του παιδιού και να μην εκτίθεται η γυναίκα και το παιδί απέναντι του, θα έπρεπε να υπήρχε αμετάκλητη καταδίκη.

Δικαιοσύνη για την αδερφή μας και την οικογένεια της που τσακίστηκε. Δικαιοσύνη για κάθε θηλυκότητα που εγκλωβίζεται σε κακοποιητικά περιβάλλοντα, που διεκδικεί μια ζωή με ελευθερία και ασφάλεια.

via Maria Louka”

ROSA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.