Σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία της χώρας: Σεξουαλική αγωγή και ρομποτική, αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία

784
https://www.dikaiologitika.gr/

Μεγάλες αλλαγές σε όλες τις σχολικές βαθμίδες θα δούμε από Σεπτέμβρη καθώς θα επεκταθούν τα αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία ενώ η ρομποτική θα μπει σε ωρολόγιο πρόγραμμα σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Μετά την πιλοτική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε 218 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, το πρόγραμμα πλέον επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για μια σειρά θεματικών κύκλων που περιλαμβάνουν από το περιβάλλον, τη διατροφή και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έως την εκπαιδευτική ρομποτική, το STEM και την επιχειρηματικότητα.

Τα εργαστήρια εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα με στόχο την ένταξη νέων μεθόδων διδασκαλίας που στοχεύουν στην καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, και ο εξοπλισμός των σχολείων, ιδίως στις θεματικές όπως της ρομποτικής, θα ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στα Αγγλικά, που φέτος λειτούργησε πιλοτικά για τα νηπιαγωγεία, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει σε όλες τις σχολικές μονάδες. Σημειώνεται πως τη νέα σχολική χρονιά ολοκληρώνεται η εφαρμογή της καθολικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, με την ένταξη και των τελευταίων δήμων που είχαν μείνει εκτός τις προηγούμενες χρονιές λόγω έλλειψης υποδομών.

Με πιλοτική εφαρμογή σε έναν περιορισμένο αριθμό σχολείων θα ξεκινήσει η διδασκαλία των νέων προγραμμάτων σπουδών, που αποτελούν έργο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής, από τον Σεπτέμβριο του 2021. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα νέα προγράμματα στοχεύουν σε μια εξατομικευμένη, μαθητοκεντρική προσέγγιση στη διδασκαλία.

Σε επόμενο στάδιο, τα προγράμματα σπουδών θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα σχολεία, όταν θα είναι έτοιμα και τα νέα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία θα είναι και σε ψηφιακή μορφή. Μια νέα εισαγωγή στη σχολική διδασκαλία θα είναι και το πολλαπλό βιβλίο, δηλαδή παραπάνω από ένα εγχειρίδια τα οποία θα έχει στη διάθεσή του ο εκπαιδευτικός, κι όχι ένα αποκλειστικά, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, από τα οποία θα αντλεί πληροφορίες από πολλαπλές πηγές.

Πηγή:https://www.dikaiologitika.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.