Πληθαίνουν ξανά τις τελευταίες μέρες οι ειδήσεις για περιστατικά έμφυλης βίας και κακοποιήσεων.

444
Συνέλευση 8 Μάρτη

 📍Μαθητής βιάζει συμμαθήτριά του μπροστά σε ομάδα συμμαθητών τους ενώ την εκβιάζει ότι θα διαρρεύσει στο διαδίκτυο οπτικό υλικό με την κακοποίησή της.

📍 Άντρας ακολουθεί γυναίκα που γύριζε το βράδυ στο σπίτι της και την κυνηγά μέχρι την εξώπορτα έχοντας βγάλει τα γεννητικά του όργανα έξω από το παντελόνι του.

📍 Και εκατοντάδες άλλες ιστορίες κακοποίησης, σωματικής, λεκτικής, ψυχικής, που κάθε γυναίκα, θηλυκότητα, ΛΟΑΤΚΙ άτομο αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά στη ζωή μας.

👉Τις περισσότερες δεν τις δείχνουν οι ειδήσεις, συχνά μάλιστα μας κάνουν να πιστεύουμε πως είναι λογικό να συμβαίνουν, καθώς «έτσι είναι η ζωή».

📢 Όμως όχι, δεν είναι έτσι η ζωή: Δεν θέλουμε να επιστρέφουμε το βράδυ κρατώντας τα κλειδιά μας στο χέρι, δεν θέλουμε να φοβόμαστε στη δουλειά και στο σπίτι, δεν θέλουμε να είμαστε γενναίες, θέλουμε να είμαστε ελεύθερες, δημιουργικές, δίχως ενοχές.

🌈 Αυτή τη ζωή παλεύουμε να χτίσουμε, σήμερα, τώρα, μέσα στον φεμινισμό και τις συλλογικότητές του.

🌈 Αυτή τη ζωή φτιάχνουμε, σήμερα, τώρα, στηρίζοντας η μία την άλλη, ακούγοντας η μία την άλλη, μαθαίνοντας η μία από την άλλη.

🌈 Αυτή τη ζωή χαιρόμαστε μέσα από σχέσεις αδερφικές, που δημιουργούν περιβάλλοντα ασφάλειας και ελευθερίας.

🌈 Αυτή τη ζωή διεκδικούμε, παίρνοντας πίσω ό,τι μας στερούν: την ελευθερία να εκφραστούμε χωρίς ντροπή, να διασκεδάσουμε, να προβληματιστούμε, να επιθυμήσουμε χωρίς φόβο.

☂ Καμιά δεν είναι μόνη, έχουμε η μία την άλλη: Έλα μαζί μας

Συνέλευση 8 Μάρτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.