Γλυκά Νερά: Την προσκόμιση του πτυχίου της ψυχολόγου ζητά ο Σύλλογος Ψυχολόγων – «Εντός δύο ημερών»

2303
https://www.lifo.gr/

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας»

Προθεσμία δύο ημερών για την προσκόμιση του πτυχίου, αλλά και την άδεια ασκήσεων επαγγέλματος έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων στην ψυχολόγο της Καρολάιν, της 20χρονης που δολοφονήθηκε από αγνώστους μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. 

Στην επιστολή της, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων προειδοποιεί πως «οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο. 
 

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομια και τα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού Κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διωκεται για αντιποίηση επαγγέλματος. 

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο» 

Υπενθυμίζεται πως την αντίδραση του Συλλόγου προκάλεσε η εμφάνιση της ψυχολόγου σε λογής μέσα ενημέρωσης όπου μιλούσε για τις συνεδρίες με την 20χρονη, κάτι που αντίκειται στη δεοντολογία του επαγγέλματος, καθώς εμπίπτει στο ιατρικό απόρρητο.

Πηγή:https://www.lifo.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.