Κουτσόπουλος για μέτρα εστίασης: Μπορεί να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός

370
https://www.rosa.gr/

«Δεν μπορεί να χωριστεί ένα εστιατόριο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό».

Πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή των μέτρων στην εστίαση διαπιστώνει ο γνωστός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο κίνδυνος για τον τουρισμό και ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Επιφυλάξεις για τα νέα μέτρα στην εστίαση με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες εξέφρασε ο γνωστός σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου και κριτής του MasterChef, Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο γνωστός σεφ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος που διστάζει να κάνει το εμβόλιο είναι απαραίτητα και αρνητής του κορονοϊού, ενώ εκτίμησε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να έχουν να κάνουν με τα κίνητρα και όχι με την καταστολή και τα πρόστιμα προς τους πολίτες.

Χαρακτήρισε την κατάσταση «περίεργη» και είπε πως τα μέτρα δεν μπορούν να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο κανονικότητας.

«Δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα, αυτό που συμβαίνει είναι από μόνο του περίεργο. Το πλαίσιο είναι ακόμα θολό, δεν έχουμε όλα τα δεδομένα. Στην πορεία θα πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα» είπε ο κ.Κουτσόπουλος μεταφέροντας την αγωνία του κλάδου της εστίασης.

Ακόμη, σημείωσε πως «δεν μπορεί να χωριστεί ένα εστιατόριο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό».

«Δεν νομίζω ότι μπορώ (σ.σ. να έχω) έξω ανεμβολίαστους και μέσα εμβολιασμένους. Όσοι άνθρωποι δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο δεν πρέπει να τους κατατάσσουμε στους αρνητές» σχολίασε επίσης, λέγοντας πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μπορεί να έχουν «δικαιολογημένες επιφυλάξεις και να χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις μακριά από τις συζητήσεις καφενειακού τύπου». « Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε σε αυτό. Κι όσοι το έκαναν το εμβόλιο και όσοι δεν το έχουν κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσόπουλος έθεσε και τις πρακτικές δυσκολίες του εγχειρήματος τονίζοντας πως «οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να καλούν την αστυνομία για τους ανεμβολίαστους», ενώ τα μέτρα σημείωσε ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως αντικίνητρο για μια παρέα που ενδέχεται να έχει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, οι οποίοι όπως είπε με αυτές τις συνθήκες θα προτιμήσουν να βρεθούν σε κάποιο σπίτι και όχι να βγουν για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Δεν δημιουργείται η διάθεση που είναι απαραίτητη» υπογράμμισε.

«Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο με καμπάνιες ενημέρωσης και όχι με πρόστιμα. Πρέπει να ποντάρουμε στην ενημέρωση γιατί βρισκόμαστε υπό την απειλή τον Σεπτέμβριο να μπούμε πάλι σε περιπέτειες» τόνισε με έμφαση.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τουριστική σεζόν καθώς όπως είπε τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. «Υπάρχει αποκλεισμός από αρκετές χώρες και αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα» κατέληξε.

Πηγή: www.rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.