Ο Ζυλιέν που το 2015 μπήκε πρώτος στο ΤΕΙ

462
ROSA

«Φοβόμουν στην πατρίδα μου…Φοβόμουν όταν έφυγα από την Αφρική…Φοβόμουν μέσα στο δάσος που βρέθηκα για να περάσω τα σύνορα του Έβρου…Στην Αθήνα φοβόμουν πως θα πεθάνω…»

Ο Ζυλιέν που το 2015 μπήκε πρώτος στο ΤΕΙ (τώρα ΑΕΙ) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια, μέχρι σήμερα εμπνέει με την θέληση που έδειξε τότε.

Ήταν μόλις 16 ετών όταν άφησε το σπίτι του και μετά από ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι, συνελήφθη στην Ορεστιάδα, φυλακίστηκε για τρεις μήνες, αφέθηκε ελεύθερος και περιπλανήθηκε στους δρόμους της Αθήνας.

Όταν συνελήφθη ξανά στάλθηκε στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Προσφύγων της Κόνιτσας. Εκεί ζήτησε να μάθει Ελληνικά και έγινε δεκτός στο Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής.

Το ΕΠΑΛ της Κόνιτσας ήταν για τον νεαρό μία οικογένεια, γιατί, όπως περιγράφει, οι συμμαθητές και οι καθηγητές του τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Ήταν ο πρώτος μαθητής στην τάξη, κάθε χρόνο, και το απολυτήριό του έγραψε 19,8.

Κάπως έτσι το 2015 μπήκε πρώτος στο ΤΕΙ (τώρα ΑΕΙ) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά, συγκινώντας όλη την Ελλάδα με την ιστορία του.

ROSA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.