«Η ασφάλεια σου είναι υπόθεση όλων μας & δεν θα σε αφήσουμε μόνη »

523
Witches Of The South

Η ιστορία της 18χρονης στην Ηλιούπολη, που ήταν για χρόνια θύμα κακοποίησης έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και κρύβει εκτός από την εξοργιστική πλευρά της στάση της αστυνομίας κατά την έρευνα και μια πιο αισιόδοξη πτυχή των γυναικών που βοήθησαν.

Η φεμινιστική συλλογικότητα Witches Of The South αποδέχτηκε την έκκληση της εργαζόμενης στην οποία ζήτησε βοήθεια η 18χρονη κοπέλα, που κατάφερε να διαφύγει από τους βασανιστές της.

Η συλλογικότητα, βρήκε δικηγόρους, κινητοποίησε μέλη της για να πλησιάσουν και να στηρίξουν την κοπέλα και κινητοποίησε το φεμινιστικό κίνημα, για να γνωστοποιηθεί το ζήτημα.

Ακολουθεί το κείμενο που δημοσίευσαν σήμερα στην σελίδα τους:

Δημόσια επιστολή προς την αδελφή μας

Ελπίζουμε να είσαι καλά. Δεν καταφέραμε να σε δούμε ούτε να σε αγκαλιάσουμε εχθές.
Προσπαθήσαμε πολύ να σε πλησιάσουμε και δεν μας άφηναν οι αστυνομικοί. Ημασταν από την αρχή μαζί σου κάτω από το ΑΤ Ηλιούπολης. Εμείς από νομικά δεν γνωρίζουμε αλλά γνωρίζουμε ανθρώπους που σου μοιάζουν λίγο και δεν φοβούνται να μιλήσουν για δικαιοσύνη. Έτσι γνώρισες τον Γ. που ήταν μαζί σου το πρωί. Στην δικηγόρο που σε στήριζε όταν ήσουν πλέον στο Μαρούσι δεν μίλησες γιατί δεν την άφηναν να μπει χρησιμοποιώντας πολλά ψευδή προσχήματα. Είμαστε πολύ προβληματισμένες και καχύποπτες και δεν ξέρουμε γιατί σου στέρησαν αυτό το δικαίωμα.
Θέλουμε να ξέρεις ότι και ο δικηγόρος που ήταν μαζί σου το πρωί αλλά και η Αντωνία ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αστυνομικούς και ζητούσαν να σε δούνε. Οι αστυνομικοί τους έλεγαν ότι η νομική εκπροσώπηση δεν είναι στο συμφέρον σου , θυμάσαι που το πρωί σου λέγανε να ΜΗΝ φέρεις δικηγόρο και πως αυτοί θα το κανονίσουν? Έλεγαν ψέματα, έχεις δικαίωμα σε νομική εκπροσώπηση και η απομόνωση που θέλανε να πετύχουν είναι κάτι που μας ανησυχεί πολύ. Πέρα από αυτό , ήταν παράνομο. Πολλές γυναίκες χάνουν το δικαίωμα τους μέσα από αυτή την τακτική, οι αστυνόμοι τους λένε πως θα μπλέξουν και τελικά όλα αποσιωπώνται. Προσπάθησαν πολλές-οι να πούνε ότι οι 12 ώρες που πέρασες εχθές ήταν απάνθρωπες και πως πρέπει να πας σε νοσοκομείο και να υπάρξει ιατρική περίθαλψη αλλά δείχνανε να μην νοιάζονται , μας έλεγαν πως σου κάνουμε κακό που μιλάμε για τον γολγοθά σου δημόσια. Ξέρουμε όμως ότι κατάφερες και καταφέραμε πολλά μαζί. Με την δική σου δύναμη και με την σημαντική βοήθεια των δικηγόρων σου ακόμα ένα άτομο που σε έχει κακοποιήσει οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αν τον είδες χθες να μην ζορίστηκες πολύ.
Να ξέρεις, εμείς δε σταματήσαμε στιγμή να σε σκεφτόμαστε και ιδίως το πως χρειαζόταν να πας στο νοσοκομείο μετά το τέλος της κατάθεσης σου. Σε είδαμε εχθές στο αμάξι και τρέξαμε να σε ακολουθήσουμε αλλά το αμάξι έσπασε το κόκκινο φανάρι και σε χάσαμε. Μάθαμε ότι εν τέλει οδηγήθηκες σε νοσοκομείο παρόλο που σε πήραν μπροστά στα μάτια μας. Να ξέρεις όμως πολλοί άνθρωποι θα ερχόντουσαν εχθές στο Μαρούσι αλλά δεν προλάβανε γιατί πάλι έκρυβαν την αλήθεια οι αστυνομικοί από την δικηγόρο και τον δικηγόρο σου. Πολλοί άνθρωποι είμαστε δίπλα σου και θα σε στηρίξουμε μέσα από κάθε τρόπο
Η ασφάλεια σου είναι υπόθεση όλων μας και δεν θα σε αφήσουμε μόνη ούτε λεπτό.
Δεν είσαι μόνη
Από τη συλλογικότητα Witches Of The South

Πηγή: www.rosa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.