Γυναικεία Αλληλεγγύη

521

Η γυναικεία αλληλεγγύη έχει κάτι που πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν. Είναι χάδι στοργικό, νοιάξιμο, φροντίδα κι εμπιστοσύνη. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει το θύμα που επικοινωνεί το τραύμα του, δεν είναι απαραίτητα η φίλη, η αδελφή, η κολλητή, η γνωστή του γνωστού.

Είναι τις περισσότερες φορές η άγνωστη γυναίκα. Η άγνωστη που γίνεται δίχως ερωτήσεις και διευκρινήσεις η αδελφή. Στη γυναικεία αλληλεγγύη δεν υπερισχύει ο τσαμπουκάς, τα “θα κανονίσω εγώ για σένα”.

Στη γυναικεία αλληλεγγύη υπάρχει “έλα αδελφή μου στην αγκαλιά μου” -ακόμη και τη νοητή- υπάρχει το “Μη μου φοβάσαι άλλο, είμαι εδώ για σένα. Δεν θα πάω πουθενά”. Υπάρχει το “Εγώ σε πιστεύω”. Υπάρχει το “Καμία μόνη”.

Κάθε φορά που ακούμε για μια αδελφή μας που κακοποιήθηκε, μας φαντάζομαι όλες στον κύκλο, γύρω-γύρω στης αγκαλιάς τον κύκλο και στη μέση η λαβωμένη αδελφή μας. Ακόμη κι αν κλαίμε, ακόμη και λυγισμένες. Δεν το φοβόμαστε το ράγισμά μας.

Μας φαντάζομαι να την κρατάμε σφιχτά για όσο χρειαστεί, για όσο μα όσο μας χρειαστεί, μέχρι να πατήσει ξανά στα πόδια της, μέχρι ξανά να πιστέψει, μέχρι ξανά να ζήσει. Κι αυτήν την αγκαλιά κανείς δεν θα μας την πάρει. Δεν μπορεί. Θα μεγαλώνει, θα μεγαλώνει και θα ανθίζει.

Το μόνο που έχουμε άλλωστε, είναι η μια την άλλη. Και θα νικήσουμε. Μέσα από τραύματα κι αγώνα θα νικήσουμε. Το χρωστάμε στις εαυτές μας και σε εκείνες που λείπουν.

Via Gianna Kouka

#WomenSolidarity

Πηγή:http://ROSA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.