Η κατάθεση της σερβιτόρας που άνοιξε την αγκαλιά της στην 18χρονη

657
Feminist protest in Ilioupoli, Athens, on July 12, 2021 / Φεμινιστική διαμαρτυρία στην Ηλιούπολη, Αθήνα, στις 12 Ιουλίου, 2021

Αποκαλυπτική για τα ευεργετικά αποτελέσματα της στάσης που τήρησε απέναντι στην 18χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη είναι η κατάθεση της σερβιτόρας από την καφετέρια κοντά στο «κολαστήριο» που κρατούνταν σε ομηρεία για τουλάχιστον έναν μήνα από τον επίορκο αστυνομικό ο οποίος την εξέδιδε παρά τη θέλησή της. Η 25χρονη υπάλληλος αποφάσισε να μην «κοιτάξει τη δουλειά της», δείχνοντας ενδιαφέρον στην νεαρή κοπέλα, με αποτέλεσμα να μπορέσει να την οδηγήσει στις αρχές, ώστε να μπει τέλος στην ομηρεία της.

Όπως περιγράφει στην κατάθεσή της η 25χρονη, η 18χρονη επισκεπτόταν συχνά την καφετέρια στην οποία εργαζόταν και προμηθευόταν καφέ. Όταν την περασμένη Παρασκευή παρατήρησε πως η νεαρή κοπέλα φαινόταν χτυπημένη στο πρόσωπο, επιχείρησε να δείξει το ενδιαφέρον της ρωτώντας την πως τραυματίστηκε, με τη 18χρονη να μην καταφέρνει να επικοινωνήσει μαζί της.

«Εργάζομαι στο κατάστημα… Μία εκ των πελατών του καταστήματος είναι η 19χρονη, η οποία έρχεται κάθε μέρα και αγοράζει καφέ. Με την 19χρονη καμιά φορά όταν ερχόταν στο μαγαζί μιλούσαμε και είχαμε γνωριστεί λίγο, δεν λέγαμε κάτι συγκεκριμένο αλλά τα τυπικά, μιας και ήταν τακτική πελάτισσα. Επίσης μου είχε πει ότι έμενε εκεί δίπλα στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, σε σημείο που είναι δίπλα από το μαγαζί που δουλεύω και ότι ήταν 19 χρονών. Στο διάστημα αυτό που δούλευα στο μαγαζί την είχα δει ορισμένες φορές να βγαίνει με έναν άντρα από το σπίτι όπου έμενε και ανέβαιναν στο μηχανάκι και έφευγαν. Κάποια στιγμή την είχα ρωτήσει εάν έμενε μόνη της και μου είχε πει ότι έμενε με το σύντροφό της» περιγράφει, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η 25χρονη, μέρη της οποίας δημοσιεύονται στο tvxs.gr.

«Την Παρασκευή στις 9 Ιουλίου εργαζόμουν στο μαγαζί και περίπου κατά τις 15.00 είδα την 19χρονη, μαζί με το σύντροφό της να βγαίνουν από την ισόγεια κατοικία, όπου διέμεναν, να ανεβαίνουν στη μηχανή και να φεύγουν. Εκείνη την ημέρα παρατήρησα ότι το πρόσωπό της ήταν πρησμένο, σαν να την είχαν χτυπήσει» αναφέρει ακόμα η 25χρονη σερβιτόρα.

Την επόμενη ημέρα, στις 10 Ιουλίου, ήταν που η 18χρονη κατάφερε να διαφύγει από την προσοχή του επίορκου αστυνομικού που την είχε σε ομηρεία στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, προστρέχοντας στην υπάλληλο της καφετέριας για βοήθεια.

«Την επόμενη ημέρα εργαζόμουν κατά το ίδιο ωράριο και ενώ πήγαινα προς τη δουλειά μου, ενώ περνούσα μπροστά από το σπίτι της 19χρονης είδα να έρχεται με καφέδες στο χέρι και σταμάτησα για να της μιλήσω. Εκείνη με το που με είδε βούρκωσε και μου έκανε νοήματα ότι δεν θέλει να μιλήσει. Εγώ τότε τη ρώτησα εάν προχθές ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει και εκείνη μου έκανε πάλι νόημα βουρκωμένη ότι δε μπορεί να μιλήσει και της είπα έλα μετά από το μαγαζί να τα πούμε» περιγράφει για την 10η Ιουλίου η 25χρονη, ενώ λίγη ώρα αργότερα, η 18χρονη κατάφερε να βρεθεί στην καφετέρια.

«Μετά πήγα κανονικά στη δουλειά μου και περί την 12.30 ήρθε η 19χρονη από το μαγαζί και μου ζήτησε να βγω έξω να πάμε κάπου να μιλήσουμε. Εγώ αμέσως βγήκα από το μαγαζί και την πήρα και πήγαμε λίγο παρακάτω να μιλήσουμε και άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι ο σύντροφός της την χτυπάει και ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει και ότι την εκδίδει παρά τη θέλησή της» αναφέρει η 25χρονη, που περιγράφει πως στη συνέχεια προσπάθησε να ηρεμήσει την κοπέλα και να της προσφέρει βοήθεια.

«Τότε προσπάθησα να την ηρεμήσω γιατί ήταν πολύ φορτισμένη, την αγκάλιασα και την πήρα και πήγαμε στο μαγαζί, όπου της έδωσα νερό και καθίσαμε να μιλήσουμε. Εκεί τότε μου είπε ότι ο άντρας αυτός που μένει μαζί του την κρατάει χωρίς αυτή να το θέλει και ότι εκείνη τη στιγμή ο άντρας αυτός είχε πάει να μιλήσει στο τηλέφωνο και αυτή βρήκε ευκαιρία, πήρε το κλειδί του σπιτιού από κάπου και το έσκασε. Μετά τη ρώτησα για τον άντρα αυτόν τι δουλειά έκανε και της ζήτησα να μάθω πληροφορίες και μου είπε ότι ήταν αστυνομικός αλλά αυτό τον καιρό ήταν για κάποιο λόγο εκτός δουλειάς για κάτι που είχε κάνει. Μου είπε ότι είχε δικό του γραφείο που εκδίδει γυναίκες και τότε τη ρώτησα εάν είχε και άλλες που εξέδιδε και μου είπε όχι, ακόμη μου έλεγε κάποια άλλα πράγματα για το γραφείο αλλά δεν τα καταλάβαινα» αναφέρει ακόμα.

Όπως αναφέρει η 25χρονη, ο επίορκος αστυνομικός ήδη βρισκόταν στους δρόμους και αναζητούσε την 18χρονη, και μάλιστα, οι δύο κοπέλες τον είδαν να περνάει έξω από την καφετέρια, με αποτέλεσμα να την κρύψουν στην τουαλέτα, μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

«Τότε κάποια στιγμή ενώ μιλούσαμε είδαμε τον αστυνομικό να είναι πάνω στη μηχανή του και να κάνει βόλτες στη γύρω περιοχή, τότε κατάλαβα ότι αυτός την έψαχνε και της είπα να πάει στο μπάνιο να κρυφτεί, όπως και έκανε. Μετά από αυτό ο άντρας αυτός πέρασε άλλες δύο φορές και η 19χρονη συνέχισε να είναι στην τουαλέτα. Τότε ο… που ήταν εκεί στο μαγαζί μου είπε να πάμε σε μία αποθήκη που είχε δίπλα από το μαγαζί μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Τότε αφού πήγαμε στην αποθήκη πήρα τηλέφωνο τον…, ο οποίος είναι σε μία ομάδα που δραστηριοποιείται με περιστατικά κακοποίησης γυναικών και μου είπε να πάρω στην γραμμή 15900 που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες, πράγμα που έκανα» αναφέρει ακόμα η 25χρονη, περιγράφοντας στη συνέχεια τις κλήσεις που έκανε στην αστυνομία και τις υπηρεσίες της, αλλά και το πως η 18χρονη βρέθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου όπως καταγγέλθηκε αντιμετωπίστηκε ως «κατηγορούμενη», δίχως να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

«Στο τηλέφωνο που πήρα τους εξήγησα το περιστατικό και αυτοί μου είπαν να πάρω αμέσως τηλέφωνο την Αστυνομία. Αφού έκλεισα από τη γραμμή κάλεσα την Άμεση Δράση και τους εξήγησα το περιστατικό και μετά από λίγη ώρα ήρθε μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μου είπαν να πάμε μαζί τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και εγώ τους είπα ότι θα πάω εκεί με το αμάξι μου και την 19χρονη και αυτοί θα πήγαιναν να βρούνε τον αστυνομικό και να τον φέρουν και αυτόν στο Τμήμα, όπως και έγινε. Τέλος στο Τμήμα της Ηλιούπολης ήρθα αστυνομικοί του Εσωτερικών υποθέσεων και μας ενημέρωσαν ότι θα μεταβούμε όλοι μαζί στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για τη συνέχεια» καταλήγει στην κατάθεσή της η 25χρονη.

«Οργανωμένο κύκλωμα» πίσω από την κατάθεση της 18χρονης

Την προηγούμενη ημέρα, μέρη της κατάθεσης της 18χρονης δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, με την νεαρή να περιγράφει ένα οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, που φαίνεται να εκτίνεται πέρα από τα όρια της συνοικίας της Ηλιούπολης στην οποία βρισκόταν σε ομηρεία για τουλάχιστον έναν μήνα.

«Πριν ενάμιση μήνα περίπου γνώρισα τον αστυνομικό Δ. Μπ. μέσω ενός κοινού γνωστού μας ο οποίος δουλεύει ως ντελιβεράς σε μία καφετέρια. Με τον Δ είχαμε ερωτική σχέση και τις πρώτες μέρες τα πηγαίναμε πολύ καλά και συγκατοικήσαμε μετά από μία βδομάδα περίπου αφού γνωριστήκαμε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη. Εγώ ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι θα πάω να μείνω μαζί του. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες αφού πήγα στο σπίτι του, του είπα ότι ήθελα να βρω κάποια δουλειά για παράδειγμα σε καφετέρια. Αυτός όμως μου είπε ότι η μητέρα ενός φίλου του, του Γ. Λ. έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες (σ.σ. όνομα) και μου πρότεινε να εργαστώ και εγώ για αυτήν. Ο Δ. και ο Λ. δουλεύουν χωρίς να φαίνονται για τη μητέρα του Λ., την οποία φωνάζουν στη δουλειά Μ. χωρίς να γνωρίζω ποιό είναι το πραγματικό της όνομα. Αυτοί ουσιαστικά είναι τα αφεντικά και κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site (σ.σ. όνομα). Όταν μου έγινε η πρόταση από το Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους» περιγράφει η 18χρονη, μεταξύ άλλων.

«Ο Δ. μου είπε ότι θα πηγαίνω σε ραντεβού με διάφορα άτομα με τα οποία θα ερχόμαστε σε συνουσία και από τα χρήματα που θα δίνουν ως αντάλλαγμα, τα οποία ήταν συνήθως 160 €, εγώ θα έπαιρνα τα 80. Έτσι, ο Δ. έφτιαξε και δικό μου προφίλ στο site με ψεύτικα στοιχεία (τα αναφέρει) βάζοντας φωτογραφίες και βίντεο μου χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό μου, ώστε να μπορούν οι πελάτες να κλείσουνε ραντεβού μαζί μου. Στο site αυτό, αναγράφονται δύο τηλέφωνα στα οποία απαντάει μια τηλεφωνήτρια η οποία κανονίζει τα ραντεβού με τις κοπέλες οι οποίες υπάρχουν στο site. Ακόμα ο Δ. μου είπε να διαγράψω τα προφίλ και τις φωτογραφίες μου στο Instagram και στο Facebook καθώς και όλες τις επαφές μου στο κινητό εκτός της μητέρας μου, πράγμα το οποίο έκανα. Η διαδικασία που ακολουθούσαμε αφού έκλειναν ραντεβού οι πελάτες είχε ως εξής: Ερχόταν από το σπίτι του Δ. με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και ότι είναι στρατιωτικός. Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού τα οποία γινόταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια, με άφηνε εκεί και περίμενε απέξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ. Εγώ ερχόμουν σε συνουσία με τα άτομα στα οποία με πήγαινε ο οδηγός, έπαιρνα τα λεφτά τα οποία μου έδιναν τα οποία ήταν 160 € την ώρα και τα έδινα στον Δ. μόλις γύρισα πίσω. Ο Δ. μόνο τους πρώτους δύο φορές μου έδωσε 50 € και τις υπόλοιπες φορές έπαιρνε όλα τα λεφτά που μου έδιναν οι πελάτες» αναφέρει ακόμα η νεαρή κοπέλα.

Κατά την κατάθεσή της, η νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε με στοιχεία για συγκεκριμένα ξενοδοχεία και σπίτια, σε αρκετές περιοχές της Αττικής, από τον Σκαραμαγκά μέχρι τη Γλυφάδα, ενώ φέρεται να κατονόμασε και πρόσωπο που προμήθευε με ναρκωτικά τον επίορκο αστυνομικό, καθώς και πως ο τελευταίος την χτυπούσε και επιχειρούσε να την αναγκάσει σε χρήση ναρκωτικών.

«Στο σπίτι ερχόταν κάποιες φορές και ένα άτομο που τον λένε Μ. ο οποίος είναι φίλος του Δ. και έχει καφετέρια στην Αργυρούπολη. Αυτός ο Μ. κάνει διακίνηση ναρκωτικών και έφερε ναρκωτικά στον Δ. και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο Δ. τον πλήρωνε 50 €. Οι δυο τους έκαναν χρήση των ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι ενώ κάποιες φορές κοκαΐνη έκαναν και κάποιες από τις κοπέλες. Εγώ δεν έκανα ποτέ χρήση ναρκωτικών και θέλω να πω ότι ο Δ. μία φορά με χτύπησε επειδή μου πρότεινε να κάνω κοκαΐνη και εγώ το αρνήθηκα. Εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά και όταν το έλεγα στον Δ. αυτός με χτυπούσε σε όλα τα μέρη του σώματος μου με κλωτσιές και μπουνιές και συνέχισε να με απειλεί. Στο σπίτι του ερχόταν σε διάφορες ώρες και υπόλοιπες κοπέλες, τα προφίλ των οποίων είναι στο ίδιο site» αναφέρει η 18χρονη.

«Ο Δ. με χτυπούσε συνεχώς το χρονικό διάστημα που ήμουνα σπίτι του ακόμα και για τους πιο απλούς λόγους όπως ότι δεν έκανα σωστά τις δουλειές του σπιτιού. Στις αρχές με χτυπούσε με ένα κομμάτι ξύλο. Επίσης με βίαζε τον τελευταίο καιρό διότι εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και αυτός με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και με χτυπούσε εξαναγκάζοντάς με έτσι να κάνω σεξ μαζί του. Τελευταία φορά που με βίασε ήταν χθες το βράδυ και τελευταία φορά που με χτύπησε ήταν σήμερα το μεσημέρι. Επίσης με χτύπησε χθες και προχθές στο πρόσωπο και στα πόδια με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ μου έκοψε τα μαλλιά και έχυσε επάνω μου ένα μπουκάλι στοματικό διάλυμα» περιγράφει ακόμα το 18χρονο κορίτσι.

«Μου είχε βάλει μια εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας με άκουγε και έβλεπε κάθε στιγμή που ήμουν. Ακόμα ο Δ. δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι του παρά μόνο για να πάω στο περίπτερο και για να πάρω καφέ σε μια καφετέρια δίπλα και μόνο όταν ήταν κι αυτός εκεί. Όταν έφευγε από το σπίτι κλείδωνε την πόρτα και με άφηνε μέσα. Η μάνα μου είχε έρθει δύο φορές στο σπίτι και τη μία από αυτές μαζί με τον αδερφό μου. Αυτοί δεν γνώριζαν για όλη αυτήν την κατάσταση διότι εγώ δεν τους είχα πει τίποτα και όταν ερχόταν σπίτι ο Δ. το έπαιζε καλός και έκανε αστεία» περιγράφει η 18χρονη τις συνθήκες της ομηρείας της.

Αποκαλυπτικό είναι και το μέρος της κατάθεσής της για την περασμένη Κυριακή, ημέρα που αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την 25χρονη, καταφέρνοντας να διαφύγει από το κολαστήριο της Ηλιούπολης.

«Σήμερα, ξύπνησα και πήγα να πάρω καφέ στην καφετέρια, όπου η κοπέλα που δουλεύει με ξέρει γιατί τον τελευταίο καιρό έπαιρνα καφέ συνέχεια από εκεί, με είδε που ήμουν χτυπημένη και μου είπε αν θέλω βοήθεια να πάω σε αυτήν. Εγώ πήρα τον καφέ γύρισα σπίτι και όταν με είδε ο Δ. ξαφνικά και χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει, να με χτυπάει στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ με απείλησε και με ένα όπλο λέγοντας μου θα σε σκοτώσω και δεν θα ζήσεις. Τότε χτύπησε το κινητό του Δ. και καθώς αυτός μίλαγε σε αυτό, εγώ κατάφερα να τρέξω προς την πόρτα και να βγω έξω. Έπειτα πήγα κατευθείαν στην κοπέλα η οποία μόλις της είπα τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία. Εγώ με την κοπέλα πήγαμε με το αυτοκίνητο της στην αστυνομία» αναφέρει η 18χρονη, ενώ στην κατάθεσή της αναφέρεται και στον βιασμό της κατά συρροή από τον πατέρα της, περιγράφοντας πως η μητέρα και ο αδερφός της δεν γνώριζαν τίποτα, και πως η κακοποίησή της από τον πατέρα της σταμάτησε το διάστημα της καραντίνας, καθώς όλοι βρίσκονταν πλέον στο σπίτι.

Πηγή:https://thepressproject.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.