Από τα Κυριακοσέλλια των 30 κατοίκων,χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και υπολογιστή , στη Φιλολογία

1092
https://www.haniotika-nea.gr/

Η ξεχωριστή επιτυχία της Ελένης Κουράκη στις πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπάει την ποίηση του Καφάβη, διαβάζει τα μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι και χωρίς καθόλου φροντιστήριο κατάφερε να συγκεντρώσει 16.770 μόρια, που της δίνουν τη δυνατότητα να εισαχθεί σε Φιλολογική σχολή που είναι και η πρώτης επιλογή!

Για την Ελένη Κουράκη -μέλος πολυμελούς οικογένειας- η αξιοθαύμαστη επιτυχία της αποτελεί ένα πραγματικό άθλο. Ζώντας σε ένα μικρό, απομακρυσμένο χωριό -τα Κυριακοσέλλια με 30 κατοίκους- χωρίς σύνδεση με το διαδίκτυο και δίχως υπολογιστή κατάφερε χάρις στη στήριξη των καθηγητών της, εθελοντών του τμήματος “Κοινωνικής Πρόνοιας” του Ερ. Σταυρού, του “Βοήθεια στο Σπίτι” και του Δήμου Αποκορώνου να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

«Από την Α΄ Γυμνασίου ήθελα να γίνω φιλόλογος είχα μια καθηγήτρια που με ενέπνευσε, την κ. Κατερίνα. Μου έδινε βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου για να διαβάσω, ήλθα σε πιο μεγάλη επαφή με την ελληνική γλώσσα και τη λογοτεχνία και είπα ότι αυτό θέλω να σπουδάσω» δηλώνει στα “Χ.Ν.” η νεαρή κοπέλα.

Η χρονιά για την Ελένη όπως και για τα άλλα παιδιά ήταν πολύ δύσκολη. «Σε αποσυντόνιζε αυτό το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολείων και η τηλεκπαίδευση. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεις τις αντοχές σου και να τις ξεπερνάς κάθε φορά και από λίγο. Να μην έχεις άγχος και να μην έχεις ηττοπάθεια» σημειώνει.

Με τη βοήθεια γειτόνων και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” η Ελένη απέκτησε σύνδεση με το διαδίκτυο που δεν είχε μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ της προσφέρθηκε και tablet για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως. Επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί φροντιστήριο, τους τελευταίους δύο μήνες πριν τις εξετάσεις την βοηθούσε αφιλοκερδώς στη γλώσσα και στα αρχαία εθελόντρια του τμήματος “Κοινωνικής Πρόνοιας” του Ερυθρού Σταυρού. «Χωρίς το “Βοήθεια στο Σπίτι”, το Δήμο, τους καθηγητές δεν θα μπορούσα να κάνω μάθημα.

Αλλά ήταν πολύ σημαντική και η ηθική υποστήριξη που μου παρείχαν καθώς είμαστε μια κλειστή οικογένεια που το ότι θα πρέπει να σπουδάσω μακριά, φαντάζει περίεργο. Όμως είχα όλους αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου» αναφέρει η Ελένη που δεν κρύβει το επόμενο όνειρο της κάποια στιγμή να γράψει το δικό της βιβλίο.

«Από την πρώτη στιγμή που συνάντησα την Ελένη τη συμπάθησα και είδα ότι ένα παιδί με “άστρο” είμαστε περήφανοι για την Ελένη και για κάθε Ελένη που θέλει να προχωρήσει στη ζωή της» μας αναφέρει η κα Νίκη Βρυωνάκη-Νιολάκη, αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αρμένων, συμπληρώνοντας πως ο Δήμος για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης προσέφερε 210 tablet σε μαθητές της Α/θμια και της Β/θμιας Εκπαίδευσης. «Η Ελένη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που πήγε πάρα πολύ καλά στις εξετάσεις, πήρε και απολυτήριο 19,6 χωρίς να έχει πάει καθόλου φροντιστήριο ζώντας σε ένα μικρό χωριό κάτω από δύσκολες καταστάσεις. Η προσπάθεια της είναι παράδειγμα για όλους μας» τονίζει η κ. Νιολάκη.

Για το “Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου η κα Φιλία Αναστασάκη επισημαίνει πως «η περίπτωση της Ελένης μας κάνει όλους περήφανους, αποτελεί ένα παιδί πρότυπο και υπόδειγμα.

Για μας ως “Βοήθεια στο Σπίτι” η εξυπηρέτηση των δημοτών, των ευάλωτων ανθρώπων του Δήμου μας και η έγκαιρη ανίχνευση των δυσκολιών σε όλα τα επίπεδα είναι ο βασικό μας στόχος. Μπαίνουμε στα σπίτια των ανθρώπων, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και συντελούμε στην επίλυση των προβλημάτων με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, με την αρωγή του Δήμου πάντα αλλά και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών. Η Ελένη πέτυχε τον στόχο της, τα παιδιά που δεν το κατάφεραν ας βάζουν τους στόχους της ζωής τους, να μην απογοητεύονται αν κάτι δεν πήγε καλά και να συνεχίζουν την προσπάθεια τους».

Την πρόθεση του Δήμου Αποκορώνου να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην Ελένη και κατά τις σπουδές αλλά και δίπλα σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη δηλώνει ο δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης. «H Eλένη θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στις σπουδές της όπως και το κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και του Δήμου αλλά και της κοινωνίας του Αποκόρωνα. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης για αυτό και είμαι περήφανος για τον Αποκόρωνα» λέει ο δήμαρχος.

Πηγή:https://www.haniotika-nea.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.