Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

444
Φρούτα Γλυκά Οικονομικά Νηστίσιμα Ελλάδα

Συστατικά

  • 1.600 γρ. καρπούζι, μόνο το λευκό μέρος, καθαρισμένο
  • χυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια + έξτρα 3 κ.σ.
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το λευκό μέρος του καρπουζιού σε μικρά κομμάτια, περίπου 4 εκ.
  • Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Κόβουμε το τζίντζερ σε κομμάτια 2 εκ.
  • Μεταφέρουμε το καρπούζι και τον χυμό του μπολ σε μια κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα φύλλα αρμπαρόριζας, το τζίντζερ και τους αστεροειδείς γλυκάνισους. 
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να πήξει το σιρόπι, ξαφρίζοντας τακτικά.
  • Προσθέτουμε 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Μοιράζουμε το γλυκό καυτό σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε αεροστεγώς, και -μόλις κρυώσουν- τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε ένα σκιερό μέρος. Διατηρείται για περίπου 1 χρόνο.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Πηγή:https://akispetretzikis.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.