Μια ζωή σαν παραμύθι

1032
ROSA

Μια ζωή σαν παραμύθι. Μια ζωή γεμάτη δυσκολίες, εμπόδια, αλλά και αλληλεγγύη. Παιδί μεταναστών που έχει διηγηθεί πως «Δεν έβγαινα από το σπίτι για να μη με απελάσουν».

Ένα παιδί που μέσα στο σκοτάδι έβρισκε πάντα το φως: «Δεν θα αρνηθώ πως στην Ελλάδα υπάρχει πολύς ρατσισμός. Ωστόσο, υπήρξαν γύρω μας και άνθρωποι που μας βοήθησαν. Στην Ελλάδα οι μαύροι δεν είναι πολλοί, στο σχολείο ήμασταν μόνο εμείς. Ήμασταν διαφορετικοί, αλλά δεν μας ένοιαζε».

Ένα παιδί που έλαβε τελευταία στιγμή και αφού τον πήραν στο NBA την ελληνική ιθαγένεια και όμως πάντοτε αντιμετώπισε μόνο με αγάπη την χώρα που μεγάλωσε. Στερήθηκε τόσα, που κάποτε επειδή δεν υπήρχε δεύτερο αθλητικό ζευγάρι παπούτσια, με τον αδελφό του έπαιζαν εναλλάξ σε αγώνα.

Αυτό το παιδί στη χρονιά αυτή, εν μέσω πανδημίας, ήρθε στην Ελλάδα και στήριξε όπως κάνει τόσα χρόνια αθόρυβα τη γειτονιά του με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Γιάννης και η οικογένειά του δίνουν σε όλους μας δύναμη και ελπίδα. Έχει έρθει η ώρα η ιστορία τους να γίνει πραγματικό μάθημα για όλους εκείνους που σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και αρνούνται στα μεταναστών -όπως ο Γιάννης και τα αδέλφια του- την αυτοδίκαιη κτήση της ιθαγένειας.

Πηγή:http://ROSA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.