Οργή για Κεραμέως: Τι λένε αριστούχοι με 21.000 μόρια που μένουν έξω από τις σχολές τους (Video)

702

«Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια λιγότερα από εμάς να περνούν στις δικές μας επιλογές» σημειώνουν αριστούχοι μαθητές για τους κόφτες της ΕΒΕ.


Ο Διονύσης Κατάκαλος, αν και συγκέντρωσε πάνω από 20.988 μόρια, μαζί με τα ειδικά μαθήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στη σχολή της επιλογής του, δηλαδή στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε και επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ώστε να γίνουν γνωστές οι στρεβλώσεις που προκαλεί η Ελάχιστη βάση Εισαγωγής, με αριστούχους σαν και εκείνον να μένουν φέτος εκτός της σχολής επιλογής τους.

«Έχουμε να περάσουμε τρεις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, τρεις κόφτες» εξήγησε σήμερα ο ίδιος μιλώντας στο Open μη μπορώντας να πιστέψει πως για μόλις 0,4 μονάδες στο Ελεύθερο Σχέδιο δεν θα εισαχθεί στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

«Δεν μας δείνεται η δυνατότητα καν να διεκδικήσουμε αυτές τις θέσεις. Μόνη επιλογή είναι οι σχολές σε Πάτρα, Γιάννενα και Χανιά» συμπληρώνει ο ίδιος ο οποίος εκτιμά πως αυτές οι σχολές λόγω της ΕΒΕ θα έχουν εισακτέους με καλύτερες επιδόσεις στα γενικά μαθήματα απ’ ότι σε ΕΜΠ και ΑΠΘ

Υπάρχει ο κίνδυνος η Αρχιτεκτονική της Πάτρας να έχει υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας επειδή πολλοί αριστούχοι θα τις επιλέξουν επειδή δεν έπιασαν τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή:https://www.rosa.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.