Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινο μέτωπο απειλεί το Ασμήνιο

389

Νέα τροπή παίρνει η φωτιά στη βόρεια Εύβοια.

Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

Χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής, ωστόσο πολλοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στη βόρεια Εύβοια, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς πριν φτάσει στην Ιστιαία και την Αιδηψό. Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία, ο ουρανός της οποίας έχει σκεπαστεί από καπνούς.

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει τις τελευταίες ώρες, στο μέτωπο της φωτιάς που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό Καματριάδες. Κάτοικοι και πυροσβέστες επιχειρούν με αντιπυρικές ζώνες να εμποδίσουν τις φλόγες να περάσουν τον επαρχιακό δρόμο.

Βορειότερα, νέα αναζωπύρωση υπάρχει μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς, όπου έχουν περικυκλώσει τη φωτιά δυνάμεις από τρία διαφορετικά μετωπα.

Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 40 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Να σημειωθεί ότι στην Εύβοια έχει να βρέξει πολλούς μήνες, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. 

Τη νύχτα οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσαδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ NEWSIT.GR ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Πηγή:https://www.newsit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.