Η 25χρονη Maria Andrejczyk είναι από την Πολωνία αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά ενός αγοριού 8 μηνών, η οποία κοστίζει 280 χιλιάδες λίρες.

327

Η 25χρονη Maria Andrejczyk είναι από την Πολωνία και κατέκτησε το ασημένο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο αγώνισμα του ακοντισμού.

Λίγες μέρες μετά από τον αγώνα, αποφάσισε να δημοπρατήσει το μετάλλιο για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά ενός αγοριού 8 μηνών, η οποία κοστίζει 280 χιλιάδες λίρες.

Η δημοπρασία προχωρούσε και παράλληλα οι φίλοι της αθλήτριας συγκέντρωναν χρήματα για τον ίδιο σκοπό.

Όταν συγκεντρώθηκαν 140 χιλιάδες, η εταιρεία Zabka Polska, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, προσέφερε άλλες 140 χιλιάδες λίρες και κέρδισε τη δημοπρασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και είχε χάσει το χάλκινο μετάλλιο για δύο εκατοστά, ενώ μετά από δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο των οστών, αλλά ανέρρωσε και συνέχισε να αγωνίζεται με πάθος και με αυταπάρνηση.

Όταν παρέδωσε το μετάλλιο στην εταιρεία που κέρδισε τη δημοπρασία, η εταιρεία αρνήθηκε να το παραλάβει, λέγοντας στην αθλήτρια: “Αυτό το μετάλλιο σου ανήκει, μαζί με τον απόλυτο σεβασμό μας… Για σένα είναι σύμβολο αγώνα και στάσης ζωής”.

Τέτοιες ιστορίες μας γεμίζουν με δύναμη και με αισιοδοξία, αποτελώντας παραδείγματα προς μίμηση, φίλες και φίλοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ Ηράκλειο Κρήτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.