Οι σκύλοι -οδηγοί είναι πρωταγωνιστές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες όταν συνοδεύουν αθλητές. Είναι τα μάτια τους

387
https://www.pet-sitting.gr/

Σε αυτήν την έκδοση των Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, έχει φανεί η σημασία των εκπαιδευμένων σκύλων να βοηθούν τους αθλητές με προβλήματα όρασης. Δεν τους καθοδηγούν μόνο στις εγκαταστάσεις, αλλά και όταν πηγαίνουν να διαγωνιστούν.

Αν και τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 , πρόσφατα άρχισε να επεξεργάζεται τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία . Σε αυτόν τον τρόπο της Ολυμπιακής διοργάνωσης για αθλητές με αναπηρία, υπήρξαν στιγμές τόσο συγκινητικές όσο και ενδιαφέρουσες .

Δεν αφορά μόνο τις αθλητικές επιδόσεις, αλλά το ολυμπιακό πνεύμα και τις προσπάθειες για να φτάσουμε εκεί. Στην περίπτωση αθλητών με περιορισμένη όραση, μια σημαντική βοήθεια για να είναι σε αυτό το γεγονός ήταν οι σκύλοι -οδηγοί, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν στα δικά τους μάτια .

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αυτής της Παραολυμπιακής έκδοσης του Τόκιο 2020 , στις 24 Αυγούστου, ήταν δυνατό να εκτιμηθεί η συμμετοχή αυτών των σκύλων που εκπαιδεύονται να μεταφέρουν τους αθλητές ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα, οι γούνινοι έχουν κερδίσει σεβασμό και αναγνώριση σε όλους τους αθλητές στο Τόκιο .

«Πολλοί σκύλοι καθοδηγούν και έχουν έρθει στο Τόκιο για να συνοδεύσουν αθλητές που είναι τυφλοί ή έχουν μειωμένη όραση . Η αποστολή τους είναι να τους δώσουν ασφάλεια και ανεξαρτησία . Στο Ολυμπιακό χωριό, όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ενοχλούνται και ότι πρέπει να σέβονται τους χώρους τους », σχολίασε η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο λογαριασμό τους στο κοινωνικό δίκτυο Instagram .

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Και, αφού οι υπόλοιποι αθλητές βλέπουν αυτούς τους γούνινους τετράποδους να καθοδηγούν τους αθλητές, είναι ακαταμάχητο να μην συγκινηθείτε από μια τόσο ευγενή δουλειά. « Κάτι πολύ μαγικό συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος από αυτούς περπατά στις παραολυμπιακές εγκαταστάσεις συνοδεύοντας έναν αθλητή . Ένα είδος θαυμασμού, τρυφερότητας και ευγνωμοσύνης που γεμίζει τον αέρα και, αν και ούτε τα σκυλιά μπορούν να το δουν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να το νιώσουν », εξέφρασε η οργάνωση.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Αλλά τα σκυλιά δεν περιορίζονται μόνο στη συνοδεία των συντρόφων τους γύρω από τις εγκαταστάσεις , πολλά από αυτά βρίσκονται κοντά όταν είναι ώρα να ανταγωνιστούν , όπως η 17-year-old Αμερικανίδα κολυμβήτρια Αναστασία Παγώνη .

Αναστασία Παγώνη

Έχασε όλη της την όραση όταν ήταν 14 ετών, αλλά έμαθε να προσαρμόζεται σε αυτό το περιβάλλον με την παρέα του σκύλου -οδηγού της , Ραντάρ . «Είχα ακραίο άγχος, κατάθλιψη, διαταραχή στρες μετατραυματικό , ήταν πολλά να χειριστώ », είπε η Παγώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες . Σχετικά με το σκύλο της, διαβεβαίωσε ότι « η ζωή μου έχει αλλάξει ».

Πηγή:https://www.pet-sitting.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.