Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Υποχρεωτικά για την προσέλευση στην εργασία από Δευτέρα

740
https://www.newsit.gr/

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού τους για τον κορονοϊό πρέπει να επιδεικνύουν από τη Δευτέρα (13.09.2021) οι εργαζόμενοι για να γίνουν δεκτοί στην εργασία τους. Το μέτρο περιλαμβάνει τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.

Με βάση τη νέα απόφαση της κυβέρνησης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο εργοδότης – είτε ιδιώτης είτε το δημόσιο – έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι.

Σύμφωνα μάλιστα και με το νέο ΦΕΚ, για να μπορούν να εισέλθουν από τη Δευτέρα (13.09.2021) στον χώρο δουλειάς τους, οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού στον εργοδότη.about:blank

Ανεμβολίαστοι και νοσήσαντες εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι οφείλουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ. Οι νοσήσαντες από την άλλη μεριά πρέπει να δείχνουν τη βεβαίωση νόσησης, η οποία και ισχύει για έξι μήνες αφότου νόσησαν.

Συμπερασματικά, όσοι έχουν νοσήσει δείχνουν τη βεβαίωση νόσησης και οι υπόλοιποι βεβαίωση εμβολιασμού.

Όσοι δεν έχουν τίποτα από τα δύο θα πληρώνουν οι ίδιοι τα rapid test, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε την Παρασκευή (10.09.2021), με το κόστος να ορίζεται στα 10 ευρώ.

Έτσι, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα, το οποίο δεν μπορούν να «γλιτώσουν» βάσει της διάταξης.

Πηγή:https://www.newsit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.