Πάτρα: Κοριτσάκι συμπεριφέρεται σαν… γάτα

758
https://flamis.gr/

Oι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου διερευνούν την υπόθεση με πολλή μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα. Μόνο που η έρευνα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο. Και οι πληροφορίες ελάχιστες. Το κοριτσάκι είναι περίπου 9 ετών και διαμένει με τους γονείς του σε ιστορική συνοικία της πόλης. Όπως μας περιγράφουν από την γειτονιά οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι και οι καλύτερες. Η οικογένεια ζει σε ένα χαμόσπιτο γεμάτο σκουπίδια στην αυλή. Το κοριτσάκι κινείται «περίεργα» κάτι το οποίο παρατήρησαν στην γειτονιά και ενημέρωσαν τους αρμόδιους. Η κινητοποίηση έγινε μόλις πριν από λίγες ημέρες οπότε δεν υπάρχει ακόμη αποτέλεσμα της έρευνας. Το κορίτσι ντύνεται και περπατά σαν γάτα και μάλιστα το κάνει αρκετές φορές. Ταυτόχρονα κάνει και τους ανάλογους ήχους. Σε πολλές δε περιπτώσεις παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά. Μία μητέρα μας κατήγγειλε ότι ενώ περνούσε από την γειτονιά κρατώντας στα χέρια της το καρότσι με το μωρό, το κοριτσάκι – γάτα επιτέθηκε στο μικρό και μάλιστα «νιαουρίζοντας επιθετικά». Οι γείτονες κάνουν λόγο για ένα παιδί που όταν περπατά στα τέσσερα, το κάνει με μεγάλη άνεση, δείχνοντας πως έχει «κατακτήσει» αυτό το είδος του περπατήματος. Ενός τετράποδου δηλαδή και στην προκειμένη περίπτωση μιάς γάτας. To κορίτσι είναι βέβαιο ότι αντιμετωπίζει κάποιου είδους πρόβλημα. Σύμφωνα τους γείτονες που ήδη έχουν απευθυνθεί σε παιδοψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς η οικογένειά του ίσως να μην έχει καν καταλάβει τι συμβαίνει. Αλλωστε και το παιδί μπορεί να μην παρουσιάζει συνέχεια αυτή την συμπεριφορά και να είναι επιθετικό. Το flamis.gr έχει και άλλα στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και για τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών. Ωστόσο για την προστασία της ανήλικης περιορίζεται στα παραπάνω. Κρούοντας όμως «καμπανάκι» για την άμεση παρέμβασή τους. Ώστε να αρθούν άμεσα οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες θα εμπόδιζαν την  άμεση «αυτοψία» στο χώρο του παιδιού.

Το σύνδρομο της γαλής

Οι ειδικοί με τους οποίους μίλησαν άνθρωποι της γειτονιάς δήλωσαν πως δεν αποκλείουν το παιδί όταν ήταν βρέφος να είχε περάσει και το σύνδρομο της γαλής. Φυσικά δεν σημαίνει ότι από αυτό το σύνδρομο το κορίτσι «κατέκτησε» το περπάτημα της γάτας.

Σύμφωνα με αυτό:

Εσωτερικά προβλήματα είναι κοινά στα παιδιά με την εν λόγω πάθηση. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Σκελετικά προβλήματα, όπως σκολίωση

Ανωμαλίες της καρδιάς ή άλλων οργάνων

Μειωμένος μυϊκός τόνος κατά τη διάρκεια της βρεφικής και παιδικής ηλικίας

Προβλήματα ακοής και όρασης

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, παρουσιάζουν δυσκολία στην ομιλία, τη βάδιση και τη σίτιση και μπορεί να εμφανίσουν συμπεριφορικά προβλήματα, όπως υπερκινητικότητα ή επιθετικότητα.

Τα παιδιά επίσης μπορεί να υποφέρουν από σοβαρή νοητική αναπηρία, αλλά θα πρέπει να έχουν ένα φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής αν δεν παρουσιάζουν ανωμαλίες σε ζωτικά όργανα ή άλλες κρίσιμες επιπλοκές.

Πηγή: flamis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.