Συκώτι με κρέμα βαλσαμικού σύκο και δενδρολίβανο

240
https://papadim.com/

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Μερίδες: 4-5 άτομα

Υλικά
4 φέτες μοσχαρίσιο συκώτι
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
1 ½ κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το σοτάρουμε 2’ από κάθε πλευρά και το κρατάμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το βούτυρο, σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει για 6-7’ και προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou , το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε το συκώτι χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με συκώτι με τη σάλτσα και δενδρολίβανο.

Tips: Για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και λίγους σπόρους κόλιανδρου, χοντροσπασμένους.

Aπο τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό

Πηγή:https://papadim.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.