Χαμογελά και πάλι ο Δημήτρης Γιαννακάς και μαζί του κι όλη η Ρόδος

209
https://www.rodiaki.gr/

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κατοίκων του νησιού μας, οι οποίοι γέμισαν μέσα σε λίγες εβδομάδες τους κουμπαράδες του συλλόγου Ροδίων «Νοιάζομαι και Πράττω» με 56.412 ευρώ, χιλιάδες ευχές αλλά και με αμέτρητη αισιοδοξία ότι η κοινωνία της Ρόδου μπορεί και στέκεται επάξια και ουσιαστικά δίπλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαίρη Φαρμακίδη, ο Δημήτρης Γιαννακάς, το νεαρό παιδί που έχασε το πόδι του σε ατύχημα, μπορεί και πάλι να χαμογελά και μαζί με αυτό ολόκληρος ο κόσμος, αφού με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα αγοραστεί το τεχνητό μέλος για τον Δημήτρη κι έτσι το παιδί θα σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συμπολίτης μας, Μίλτος Σταματίδης αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί μας φίλοι, 
Ένας μεγάλος κύκλος που λέγεται «Δημήτρης Γιαννακάς» χάρη στον Ροδιακό λαό και όχι μόνο είχε αίσιο τέλος. Μπορεί να πονέσαμε να κλάψαμε να αγωνιούσαμε και να στεναχωρηθήκαμε, αλλά καταφέραμε τελικά όλοι μαζί μέσα σε 45 μόλις ημέρες να συγκεντρώσουμε το ποσό τον €56.412.53, ποσό που με απόλυτη διαφάνεια καταμετρήθηκε ενώπιον όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ροδίων «Νοιάζομαι και Πράττω» και εμένα του ιδίου, Μίλτου Σταματίδη, επιχειρηματία του Ζαχαροπλαστείου με την επωνυμία «Ζαχαροπλαστείο Μίλτος», όπως επιθυμούσε η μητέρα του Δημήτρη, η κυρία Ευγενία Γουμαρά. 

Το ποσό έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της μητέρας, η οποία διατηρεί λογαριασμό στην Τράπεζα της Eurobank και καλύπτει την αγορά του μέλους, την αποκατάσταση στο ειδικό κέντρο, τις φυσικοθεραπείες και τη διαμονή και σίτισή τους έως ότου επιστρέψουν στη Ρόδο. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιον πρέπει να ευχαριστήσω πρώτο και για αυτό δεν θα μιλήσω ονομαστικά, ώστε να μην ξεχάσω κανέναν. 

Οφείλω όμως να πω ένα μεγάλο εύγε στον σύλλογο Ροδίων «Νοιάζομαι και Πράττω» και στην Πρόεδρο του συλλόγου Μαίρη Φαρμακίδη, που ανέλαβε το πολύ δύσκολο κομμάτι των κουμπαράδων και συγκεκριμένα, τα έξοδα της αγοράς των κουμπαράδων, την τοποθέτησής τους, τη συλλογή, αλλά και την καταμέτρηση των χρημάτων με απόλυτη διαφάνεια. 

Όσα κατατέθηκαν στην Τράπεζα, στον λογαριασμό της μητέρας του Δημήτρη δόθηκαν και τα σχετικά καταστατικά της κίνησης του λογαριασμού του συλλόγου, όπως και όλα τα κέρματα που συλλέχθηκαν από τους κουμπαράδες και καταμετρήθηκαν από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος, από την οποία δόθηκε το Πιστοποιητικό του τελικού ποσού εγγράφως. Εύχομαι σε όλους υγεία και φυσικά θερμά ευχαριστώ για την τεράστια στήριξή σας. Μην ξεχνάτε ότι σήμερα είναι ο Δημήτρης, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί. Ευχή και προτροπή να μείνουμε ενωμένοι, γιατί με αυτή μας την κίνηση αποδείξαμε ότι αν θέλουμε πραγματικά κάτι πολύ μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η δράση του συλλόγου δεν σταματάει εδώ. Οι άνθρωποι συνεχίζουν το θεάρεστο έργο που επιτελούν. Κάντε και εσείς το καθήκον σας, δώστε τους μια σακούλα με τρόφιμα και να ξέρετε ότι κάποια οικογένεια θα χαμογελάσει. Αυτή είναι η πραγματική ευτυχία, γιατί όταν ένα παιδί γελάει αλλάζει ο κόσμος όλος!

Ο σύλλογος  Ροδίων «Νοιάζομαι και Πράττω»

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2017 από τη Μαίρη Φαρμακίδη, στη Ρόδο, εξαιτίας μας εσωτερικής ανάγκης να προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που πλήττονται (μονογονεϊκές, πολύτεκνες, ηλικωμένους, άτεκνα ζευγάρια και ανθρώπους με ειδικές ικανότητες).

Η δράση του συλλόγου βραβεύθηκε από πολλούς τοπικούς φορείς, αλλά κυρίως αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο.

Πηγή:https://www.rodiaki.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.